Задкулисни разговори за Република Северна Македония няма, беше категоричен председателят

...
Задкулисни разговори за Република Северна Македония няма, беше категоричен председателят
Коментари Харесай

Гюров: Няма поет ангажимент за вдигане на ветото пред РСМ, няма задкулисни разговори

Задкулисни диалози за Република Северна Македония няма, беше безапелационен ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров.

Няма стихотворец ангажимент за повдигане на българското несъгласие пред Северна Македония. Обсъждат се разнообразни разновидности, само че има ясна поръчка, че договарянията ще продължат и ще се регистрират всички сделки сред двете страни, сподели Андрей Гюров.

Задкулисни диалози, за каквито загатва в поста си водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов, не е имало:

„ Задкулисни диалози няма, посочили сме още през цялото време на тази коалиция, че диалозите се водят намерено, с причини и когато е допустимо - и пред обществото, и пред медиите. Така че, няма задкулисие, има интензивни съвещания с оглед отбрана на националния интерес ".

За „ ИТН “ позицията на България за Северна Македония не предстои на сделки, а отстъплението може да заплаши стабилността на ръководещата коалиция, разяснява по-рано през днешния ден депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

Томислав Дончев съобщи, че от ГЕРБ са  срещу всяко оттегляне от наложеното несъгласие върху договарянията на Република Северна Македония за присъединение към Европейски Съюз.

А водачът на партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов изиска от Народното събрание да бъде извършен народен референдум по позицията на България за ветото на договарянията за еврочленството на Северна Македония.

Председателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ разяснява и другия въпрос, по който Слави Трифонов изрази вяра министър председателят Кирил Петков да ревизира позицията си - за избора на шеф на Българска народна банка.

Андрей Гюров уточни, че той не е обмислял да отдръпва кандидатурата си и че се надява да завоюва доверието на обединението:

„ Демократична България “ към този момент излязоха с позиция, че те ще поддържат моята номинация и кандидатура. Провеждам диалози и с Българска социалистическа партия, те ще вземат своето решение на съвещанието на групата идната седмица. Ние имахме доста положителни диалози с тях и за мен е приоритет да имам поддръжката на обединението, сподели водачът на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР