Задава се сезонът на безконтролното харченеОще едно от най-рекламираните "достижения"

...
Задава се сезонът на безконтролното харченеОще едно от най-рекламираните "достижения"
Коментари Харесай

В новия брой на в. БАНКЕРЪ четете:

Задава се сезонът на безконтролното харчене

Още едно от най-рекламираните "достижения " на държавните управления на ГЕРБ е на път да се изпари. Става дума за постоянно повтаряната "опорка " за финансовата дисциплинираност на страната и прецизното съблюдаване на фискалните правила на Европейския съюз. Вече е добре известно, че кабинетът приготвя законова опция за увеличение на бюджетния недостиг над 3% от брутния вътрешен артикул - условие, заложено в Маастрихтските критерии. Съмненията обаче са, че в действителност властта се насочва към все по-разюздено консумиране на средства от хазната на фона на протестния напън и наближаващите избори. Основателният, въпреки и риторичен въпрос е: Ще се харчат ли средствата на данъкоплатците дейно и транспарантно или пък ще се разхвърлят безредно от прозореца на премиерската джипка?

Банките - голи кукички за есенен фишинг

Имейл от „ банка” до клиент: „ Изтеглена е сума от сметката ви. Подозираме хакерство. Дайте ни персоналните си данни, с цел да проверим и да спрем кражбата”.

Така звучат новите известия на хакерите, употребяващи прикритието на банки у нас тази есен.

„ Забелязахме, че има взрив. Зачестяват сигналите за фишинг офанзиви.” Това показа специалистът по киберсигурност Любомир Тулев.

Големите банки в България са обект на фишинг „ на гола кукичка” тази есен, споделят специалистите. Крадците на данни употребяват известността им, с цел да нападат масирано клиентите им.

Нинова прегази съперниците си. И?

Вътрешнопартийната драма в Българска социалистическа партия на пръв взор завърши. На процедура това стана още преди конгреса на партията, когато се видя, че прогнозите за едва присъединяване в директния избор за ръководител са били неправилни. При ненадейно висока интензивност (над 70 на 100 от записаните социалисти) традицията бе спазена - настоящият ръководител победи повече от безапелационно. Политическата Фортуна обърна тил на вътрешнопартийната съпротива и на висшия конгрес предстоеше да се взема решение ориста не на Корнелия Нинова, а на нейните съперници. Резултатът бе логически – съвсем всички обществено изявени опозиционери бяха изхвърлени от състава на новия Национален съвет (с изключение на Янаки Стоилов, Кирил Добрев и Георги Гергов, прозорливо възползвал се от процедурата на директно прехвърляне на регионалните председатели). Този път не се размина и на ръководителя на ПЕС Сергей Станишев, с което Българска социалистическа партия може да разчита на място в политическата глава на книгата на върховете.

Фалитът на TUI ще удари огромните хотелски вериги

Туристическият бранш е в потрес - най-големият туроператор в света TUI е пред банкрут, откакто регистрира 83% спад на продажбите. Ръководството на компанията реагира неотложно - смъкна цените с 19%, изиска държавна помощ от немското държавно управление и се обърна към най-големите акционери с искане за спомагателна капитализация на компанията. Това обаче може да се окаже незадоволително.

И референдумите влязоха в "предизборна приложимост "

„ С това е признат новият Изборен кодекс. Честито на печелившите и на всички!”, подмятна заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов в края на инфарктното съвещание, на което бяха признати новите правила за гласоподаване.

От тези промени минимум печеливши са гласоподавателите. Защото изборите ще са още по-скъпи, само че за сметка на това гласоподавателите ще си останат все толкоз несигурни дали вотът им е бил вярно преброен и регистриран. Затова и президентското, наложено върху част от признатите промени на 28 септември, не изненада никого.

Лидия Шулева: Трите кабинета на Борисов са застой, жертван на неуспех

В стопански проект 10-годишното ръководство на ГЕРБ е крепене на статуквото. През цялото това време мантрата беше да се пази стабилността, другояче казано - да задържим без внезапни придвижвания постигнатото в предходните години на напредък, съобщи пред "Банкеръ ", Лидия Шулева - вицепремиер в кабинета на Симеон Сакскобургготски (2001-2005 г.), поредно министър на труда и обществените грижи и министър на стопанската система.

Проектът на енергийна тактика гъмжи от вътрешни несъгласия

На пръв взор планът за „ Стратегия за стабилно енергийно развиване на Република България до 2030 година с небосвод до 2050 година “ (за по-кратко дано я назоваваме единствено „ Стратегия “) наподобява добре структуриран документ, обхващащ всички основни фактори и трендове в развиването на българската енергетика. Внимателното запознаване с ревюто обаче повдига ред въпроси, които слагат под подозрение освен наличието му, само че и неговата легална форма, сподели пред изданието доктор Йордан Янков, началник на Програма „ Енергийна политика “ в Института за обществена политика

Лобизъм сви три пъти прогнозните доходи от тол-системата

Лобистките "хватки ", прилагани интензивно и редовно от компаниите за тежкотоварен авто превоз у нас, са главната причина приходите от въведената на 1 март тол система да паднат три пъти под прогнозните..

Постъпленията от тол такси в интервала от 1 март, когато влезе в комерсиална употреба тол системата в България, до 31 август (последният регистриран месец), са малко над 63 млн. лв.. Това заяви Националното тол ръководство (НТУ) към Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) в отговор на въпросите, изпратени от „ БАНКЕРЪ “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР