Задава ли се тежка зима на фона на войната в

...
Задава ли се тежка зима на фона на войната в
Коментари Харесай

Задава ли се тъмна и студена зима в Европа?

Задава ли се тежка зима на фона на войната в Украйна и дейностите на Кремъл по ограничение на доставките за Европа? Растат опасенията, че Москва може изцяло да спре газа за европейските консуматори, откакто „ Северен поток-1 “ остана затворен и след приключване на периода на рутинната профилактика. 

От своя страна, немското министерство на стопанската система посочи, че газовите доставки не са застрашени.

" Продължихме твърдо и поредно с ограниченията за подсилване на независимостта ни от съветския енергиен импорт и вследствие на това сме по-добре готови, в сравнение с бяхме преди няколко месеца ", изясни говорителка на кабинета.

Докато войната на Русия против Украйна продължава, Брюксел вкарва лични ограничения.
Твърдо имам вяра, че в този момент е време за таван на цените на съветския тръбопроводен газ за Европа. Това са краткосрочни ограничения. Ще приказваме за средносрочна смяна на структурата на пазара на електрическа енергия, т.е. за обособяване на цените на газа от общата цена на електрическата енергия.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия

Докато Европа се приготвя за цялостно прекъсване на съветския газ и галопиращата инфлация и цените на силата не престават да притискат потребителите, френското държавно управление се надява да избегне режим на тока тази зима.

Париж прикани за европейска взаимност, в това число за подписване на контракти за доставка газ и електричество с Берлин и Мадрид.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР