Задържаните снощи кметове на две кърджалийски села по подозрение, че

...
Задържаните снощи кметове на две кърджалийски села по подозрение, че
Коментари Харесай

Проговори един от задържаните кметове в Кърджалийско

Задържаните нощес кметове на две кърджалийски села по съмнение, че са записали непознати жители против възнаграждение, към този момент са освободени.

При полицейската акция през вчерашния ден са арестувани кметовете на селата Папрат и Казаците. Късно през вчерашния ден те били отведени в полицията, където са дали пояснения за осъществени от тях адресни регистрации. По-късно са освободени.

Кметът на Папрат съобщи пред Българска национална телевизия, че става дума за четири регистрации от последните четири-пет месеца на хора с двойно поданство, които имат родственици в обитаемоте места.

" Само ме извикаха за едни сведения и ме пуснаха. Питаха ме дали съм получавал пари за регистрацията, аз им обясних, че не. Само ме попитаха от две–три години какъв брой са регистрациите - отговорих 74. От 4- 5 месеца има четири-пет индивида ", изясни Исмет Иляз.

380 са непрекъснатите поданици на с. Папрат, малко по-малко са в с. Казаците. Така и не стана ясно дали полицията е работила по сигнал, само че работата по този случай още не е завършила.

От началото на седмицата в Кърджалийска област се организира акция против престъпността и пазаруването на гласове.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР