Задържани са извършителите на жестокото убийство на софийския бизнесмен Венцеслав

...
Задържани са извършителите на жестокото убийство на софийския бизнесмен Венцеслав
Коментари Харесай

Убийството на бизнесмена край Нареченски бани било изключително жестоко, трупът му стоял 6 дни в реката в бидон

Задържани са причинителите на жестокото ликвидиране на софийския предприемач Венцеслав Маринов, станало край Нареченски бани.

Това заяви на специфичен брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. „ Можем да твърдим, че убийството разкрито и убийците са задържани”, сподели прокурорът, представен от радио Фокус. Това са татко и наследник Севделин и Марин Боюклиеви, на 47 и 26 години. Прокурор Попов разкри обстоятелства към убийството, осъществено с претекст неуредени финансови взаимоотношения сред убития и семейство Боюклиеви, които са били съдружници в крайпътно заведения в Нареченски бани.

На 21 март Венцеслав Маринов посетил заведението, а по-късно околните му изгубват връзка с него, което било нетипично. Поради липса на какъвто и да е контакт по телефона и по интернет на 23 март те подали името на Венцеслав в полицията, с цел да бъде разгласен за търсене. На 26 март проверяващите стигнали до следните обстоятелства. Около 17.00 часа на 21 март зародил скандал в началото сред Венцеслав и бащата в заведението, което се стопанисва от тримата. Започва ръкопашен пердах, след който Венцеслав е повален на земята и с удари е наведен в безпомощно положение. Бащата и сина го издърпват в прилежащо помещение, където е бил държат завързан за краката, до момента в който синът нанасял удари с корав предмет по главата и тялото му. В резултат от ударите мъжът получава три черепно-мозъчни контузии и една по-голяма в тила, от която е настъпила гибелта.

Последвали са дейности за прикриване на следите, сред които увиване на главата с найлонова торба и привързване на тялото със завеса от заведението. След това тялото също е било увито и привързано с найлон и положено в бидон. Бидонът е бил затворен с железен похлупак от шахта и изхвърлен в река чепеларска, на към 5 км от Нареченски бани, в посока Смолян.

Трупът е бил открит с помощта на осъществените дейности на пожарната работа, Криминална полиция Пловдив и Групово дело „ Полиция”. Установена е била и захвърлената камера от заведението, която е снимала абсурда до повалянето му на земята. Установено е и изтриване на следите с изгаряне на облекла и изхвърляна на част от материалите, с които са си служили бащата и синът. Следите от кръв по пода са били бърсани с кислол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР