Задържаната организирана престъпна група от нигерийци продавала дрогата в Слънчев

...
Задържаната организирана престъпна група от нигерийци продавала дрогата в Слънчев
Коментари Харесай

Нигерийски дилъри вдигали цената на дрогата за пияни туристи в Слънчев бряг

Задържаната проведена незаконна група от нигерийци продавала дрогата в Слънчев бряг на повишени цени. Между 120 и 160 лв. желали дилърите за половин доза кокаин, а сред 30 и 50 лв. скачала цената на цигара марихуана.Продавачите подбирали клиентите си деликатно иценитесе определяли, съгласно адекватността на купувачът, за по-пияните цената е била повишавана.

Това стана ясно на ексклузивен брифинг на Окръжната прокуратура и ОДМВР-Бургас.

Разбитата група е от 8 мъже. 7 от тях са задържани, а един е разгласен за търсене, посочи наблюдаващият прокурор Мирослав Илиев. В арестуваните са открити 50 дози кокаин, 130 хапчета екстази, 100 пакетчета с марихуана и 20 000 лв..

Шестима нигерийци и двама ганайци са разпространявали марихуана, екстази и кокаин в курортния комплекс. Групата е следена два месеца преди да бъде арестувана. В нея е имало строга подчиненост, а членовете й били задоволително тайни, с цел да не позволяват външни лица и приключване на информация, изясни заместник-окръжният прокурор на Бургас - Мануел Манев.

Информацията досега сочи, че те са работили по сходна скица за разпространяване на дрога и в зимните ни курорти.

Всички са със статут на непрекъснато пребиваващи в страната, а някои от тях са забъркани и в трафик на незаконни мигранти.

Мъжете са употребявали разнообразни тайници по централната алея и плажа в Слънчев бряг. Криели са дрогав пясъкаи в храстите, а тайниците се сменяли всеки ден по обед.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР