Задържан е шофьорът, който катастрофира край Нова Загора сутринта на

...
Задържан е шофьорът, който катастрофира край Нова Загора сутринта на
Коментари Харесай

Задържаха шофьора, който катастрофира с мигранти край Нова Загора

Задържан е водачът, който катастрофира край Нова Загора сутринта на 1 май, превозвайки 10 незаконни мигранти. Това заяви пред БНР окръжният прокурор Веселин Гангалов. При злополуката в неделя почина един от пасажерите, а четирима са настанени в регионалната болница в Сливен за лекуване. 

" Шофьорът е избягал от мястото на злополуката, само че през днешния ден е арестуван. Очаква се да бъде доведен в съда следобяд, с цел да му бъде повдигната мярка за неотклонение ", заяви прокурор Гангалов, като посочи, че арестуваният не е българин и че няма забъркани български жители. 

Други двама са разпитани, само че са освободени. Все още не е изяснена самоличността на починалия. Мигрантската група е била от разнообразни страни. Заместник-директорът на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ доктор Хрисант Хрисантов заяви какво е положението на признатите за лекуване в болничното заведение мигранти: 

" В момента са четирима. Единият в неврохирургия остана, на следващия ден ще бъде превозен в София. Този, който е в лицево-челюстна хирургия, е обработен и на следващия ден най-вероятно ще бъде изпратен към лагера в Харманли. И остават двама в ортопедия, на които предстоят интервенции на крайниците ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР