Задържаха 4 човека за участие в организирана престъпна група, свързана

...
Задържаха 4 човека за участие в организирана престъпна група, свързана
Коментари Харесай

Хванаха престъпна група за пране на пари и контрабанда на ментета

Задържаха 4 индивида за присъединяване в проведена незаконна група, обвързвана с закононарушения срещу самостоятелната благосъстоятелност и пране на пари.

Предстои покачване на обвиняване на още две лица, заяви окръжния прокурор на Пазарджик Албена Кузманова, предава Българска национална телевизия.

В рамките на интервенцията са осъществени претърсвания и изземвания в над 20 обекта на територията на областите Пазарджик и София. Проверявания са жилищни здания, складови пространства и автомобила.

Иззети са над 5000 продукта - маркови облекла, спортни обувки. Стоките са внасяни нелегално с рейс от Турция, препакетирани са в Пазарджик и са изпращани на клиенти в Западна Европа.

В сходна активност е махленски и мъж от София.

" Разследваната проведена незаконна група е с участници български жители. Адресно регистрирани живущи в Пазарджик и София, които реализират контрабанден импорт от Турция на огромни количества облекла и аксесоари - реплики на известни международни марки и провеждат последващата им продажба в страни от Западна Европа. Членовете на групата набират стоката в Турция, внасят същата в рамките на страната. Транспортират я до хранилища за предпазване в София и Пазарджик. Препакетират стоката, реализират контакти с клиенти от Западна Европа и изпращат репликите на тези маркови артикули в Германия, Франция, Дания, Нидерландия, Италия, Швеция и Австрия. Доказателствата досега сочат за лидерски функционалности на един от обвинените. Същият е 43-годишен незает мъж от Пазарджик, който в последна сметка е координирал и е давал дилемите на всички други участници ", съобщи Живко Пенев - зам.окръжен прокурор на Пазарджик.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР