Задължителното вадене на технически паспорти за сградите, построени преди 2007

...
Задължителното вадене на технически паспорти за сградите, построени преди 2007
Коментари Харесай

ГЕРБ отлага предизборно паспортизацията на сградите

Задължителното вадене на механически паспорти за постройките, издигнати преди 2007 година, да се отсрочи за след края на 2022 година, прикани зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков в профила си във " Facebook ". " Пандемия не е точното време, в което да прибавяме още една грижа към всекидневието на българите. Затова в ГЕРБ предлагаме още веднъж да бъде продължен с най-малко 2 години срокът, в който притежателите на жилища следва да се погрижат за правене на механически паспорти на постройките, в които са парцелите им ", написа той.

Нанков, който беше и районен министър, само че подаде оставка след злополуката край Своге през август 2019 година, добавя, че в управническата си стратегия ГЕРБ поема ангажимент за обезпечаване на бюджетни средства за подкрепяне на процеса на паспортизация. За задачата щял да се сътвори специфичен фонд.

Задължението за паспортизация на постройките е записано в Наредба номер 5 за техническите паспорти от 2006 година. Като срокът за издаване на документите досега е удължаван четири пъти.

Този път това стана факт след остри реакция в обществените мрежи и неодобрение. Нанков разяснява, че техническите паспорти са нужни, с цел да обезпечат професионална експертна информация, която да подкрепи жителите при обмисляне на ръководството и поддържането на техните жилищни здания. Като значими документи обаче те не трябвало " да се създават под натиска на изтичащия период ", споделя още зам-регионалният министър.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР