Задължителните часове по кормуване за кандидат-шофьорите да се увеличат от

...
Задължителните часове по кормуване за кандидат-шофьорите да се увеличат от
Коментари Харесай

Часовете по кормуване за кандидат-шофьорите се увеличават

Задължителните часове по кормуване за кандидат-шофьорите да се усилят от 31 на 42. Това е решила работна група, която разисква промени в шофьорските курсове, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

За сметка на нараствания брой часове по кормуване е решено времето за проучване на доктрина да бъде понижено с 14 часа - от 40 на 26. Така ръководещите се надяват, че цените на шофьорските курсове няма да скочат фрапантно. " Същото мнение бе изказано и от представителите на центровете по автообучение, в хода на разискванията на работната група ", настояват от просветителното министерство.

До момента при всяко желание за увеличение на часовете по кормуване, автоинструктори и школи излизат със заявки, че това ще докара до повишаване на услугата. Според представители на сектора сега шофьорски курс коства сред 650 и 800 лв., ас измененията цената щяла да скочи с 250 - 300 лв..

Освен нарастване на часовете по кормуване ще бъде написано и в детайли на какво тъкмо би трябвало да бъде подготвен кандидат-шофьорът в същото време.

С промени в методиката, която регламентира детайлите на образованието, ще бъде регламентирано, че карането отвън града би трябвало да е най-малко 6 образователни часа. От тях най-малко 3 би трябвало да са на автомагистрала, скоростен път или път с интензивно придвижване. " Подобно условие се залага за първи път – до в този момент ръководството на автомагистрала или скоростен път въобще не е било включено в условията за осъществяване на шофьорските курсове и се е провело единствено при самодейност на инструкторите ", разясняват от просветителното министерство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР