Задълбочаване на икономическите и културните отношения, както и възможностите за

...
Задълбочаване на икономическите и културните отношения, както и възможностите за
Коментари Харесай

Костадин Димитров се срещна за първи път с посланика на Испания

Задълбочаване на икономическите и културните връзки, както и опциите за вложения разискаха кметът на Пловдив Костадин Димитров и изключителният и пълномощен дипломат на Кралство Испания Н. Пр. Алехандро Поланко. На срещата в заседателната зала на Община Пловдив участваха и заместник-ръководителят на Испанското посолство Хайоне Серейхо и търговско-икономическият консултант Хавиер Морал.
„ Пловдив е извънреден град, в който се допълват богатото архитектурно, културно и историческо завещание и модерната европейска визия. Градът ни е отворен и гостолюбив и по тази причина е желана дестинация за туристи от целия свят “, акцентира кметът на Пловдив.
Основна тематика по време на диалозите бяха връзките сред България и Испания, чиито дипломатически връзки датират отпреди повече от век.
Посланикът на Кралство Испания загатна, че в изложбата „ Испания и България. Заедно в Европейския Съюз “, която той откри през днешния ден в Дома на културата „ Борис Христов “, има фотос и на Христо Стоичков – дълготраен футболист в „ Барселона “ и емблема за каталунския отбор.
„ Христо Стоичков е почетен жител на Пловдив и преди към месец той бе тук, на среща с общинските съветници, с цел да се обединим към целите за града “, уточни кметът Костадин Димитров.
Той означи динамичното развиване на индустриалната зона край Пловдив през последните години и опциите, които тя предлага за вложения.
„ Пловдив е прочут освен като културно средище, той бележи огромен напредък във всички области на стопанската система и технологиите. Градът се развива като промишлен център на България, където испанските вложители биха могли да намерят своето място. Тук е разположена и Тракия икономическа зона, която е една от най-интензивно разрастващите се в страната “, сподели още кметът на Пловдив.
Н. Пр. Алехандро Поланко посочи, че испанският е единственият език в международен мащаб, който се учи от от ден на ден възпитаници. Той добави, че в България испанският се учи в 17 учебни заведения и това слага страната ни на 4-то място в света след Съединени американски щати, Канада и Полша, по брой подрастващи на глава от популацията, които учат езика на Сервантес.
Сред акцентите на диалога бе включването на Пловдив в модел за развиване на „ умните градове “ и съдействие в сферите на образованието, културата и преработването на боклуци, където Испания има одобрена, сполучлива и добре развита система.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР