Зад това производство прозират опити за намеса в независимостта на

...
Зад това производство прозират опити за намеса в независимостта на
Коментари Харесай

Гешев за оставката му: За мен най-вероятно зад това стои политическото влияние на ГЕРБ

Зад това произвеждане прозират опити за интервенция в независимостта на правосъдната власт. За мен най-вероятно зад това стои политическото въздействие на ГЕРБ. Надявам се, че това не е политическа офанзива.  Това съобщи основният прокурор Иван Гешев при разискването на второто искане за освобождението му по време на Пленума на Висш съдебен съвет.

Това е опит за завладяване на правосъдната власт и е тоталитарен прелом, от хора, които са безпринципни, които не почитат разделянето на управляващите и Конституцията, разделянето сред администрация и политически кабинети. Независимо какви политически стихии има, държавната администрация би трябвало да работи безупречно. Те приказват и се готвят на нещо, което наподобява на " кървави чистки ", индикация на тоталитарна принуда, може би. Хора, които да обезглавят институциите и да подчинят прокурори, съдии и следователи на нелегитимни, политически и олиргахични ползи.

Според него това е най-лошият сюжет за България. " Може би желаят правосъдната система. Може и да изискат и президентството. Моделът на един някогашен министър-председател, който споделя, че може би и всички други хора желаят да имат шкафчета. Защо не изчакате да забележим какво ще стане с битката с мафията, която прокуратурата води? От 3 години има каузи, които не са се случвали в новата ни история, за какво толкоз се бърза ", попита Гешев магистратите и съпостави, че това наподобява на " сталинизъм ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР