Зад кулисите на световната и регионална политика се водят сериозни,

...
Зад кулисите на световната и регионална политика се водят сериозни,
Коментари Харесай

Мохамед Халав: Шансът на „Хамас“ да продължи да управлява ивицата Газа след войната е нулев

Зад кулисите на международната и районна политика се водят съществени, разгорещени полемики за правене на проект за „ утрешния ден “ след войната в Газа. Независимо от предложенията и реакциите към тях, има индикации, че в публични среди на Запад съществува консенсус по огромна част от концепциите. Те са, че ръководството на „ Хамас “ над линията Газа, би трябвало да завърши дружно с войната.

Според осведомени със полемиките източници, проектът съдържа механизъм за разоръжаването на „ Хамас " и всички други въоръжени организации в линията Газа. Според същите източници арабските страни не отхвърлят като цяло тази точка, изключително откакто придвижването „ Хамас “ и ислямски джихад са дейна част в осъществяването на иранската политика в района.

„ Хамас “ и останалите и съдружници са фактор в иранската тактика, наречена „ Обидинение на фронтове “. Тази военна теория е готова от военачалник Касим Сулеймани - водача на бригадата Алкудс, отделение в иранската революционна армия. Сулеймани беше премахнат от американски дронове в Багдад по времето на ръководството на президента Доналд Тръмп.

На придвижването „ Хамас “ му липсва същинска публична поддръжка от държавните управления в арабския свят и то в един от най-опасните стадии от основано му през 1987 година от шейх Ахмед Ясин. Операция „ Наводнение на Ал-Акса “, която съставлява невиждан боен и разследващ триумф в историята на палестинско-израелския спор, ще докара до доста високи военни разноски на Израел за години напред. Израелското разузнаване ще води секрети интервенции за преследването на политическите и военни водачи на „ Хамас “ и другите групи, където и да се намират по целия свят. Израел ще разчита на съдействието на най-мощните западни разследващи служби, с цел да доближат до централните военни и политически фигури в придвижването. Следователно възможностите на „ Хамас “ да продължи да ръководи линията Газа след войната са нулеви.

Какво ще кажете за деня на оповестяване на успеха? В тази война Израел не търси безусловно облик на победител. По-скоро се стреми да отстрани обстановка, която е екзистенциално рискова за страната. Що се отнася до „ Хамас “, придвижването търси политическо и военно оцеляване в Газа след войната, което ще му обезпечи опция да издигне знак за победа от руините.

Във всеки случай, към момента е прекомерно рано да се предвижда изходът от войната в Газа. Тя може да продължи до края на годината, а може би и по-дълго.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР