Зад инициативата застават МВР в лицето на Пътна полиция и

...
Зад инициативата застават МВР в лицето на Пътна полиция и
Коментари Харесай

Акция С бистър ум зад волана

Зад самодейността застават Министерство на вътрешните работи в лицето на Пътна полиция и Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП), а неин създател е Българската петролна и газова асоциация (БПГА). Кампанията цели да се обърне внимание на следствията от ръководството на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции.

За първите 3 месеца на актуалната година данните на Пътна полиция сочат, че при инспекция на участниците в 349 пътнотранспортни катастрофи е открито съществуването на алкохол и/или наркотични субстанции, заяви при представянето на акцията комисар Димитър Мичев, шеф на отдел „ Пътна полиция “, ГДНП. В множеството от случаите - 265, при контрола на водачите е открито съществуване на алкохол, в 68 случая - на наркотични субстанции, а в 15 - по едно и също време и на алкохол, и на опиати. При тези произшествия са починали 13 души и са ранени 131 участници в придвижването по пътищата.

Асоциацията разполага с необятна верига бензиностанции, по тази причина намерихме за подходящо да проведем акция, ориентирана към водачите и неприемливото шофиране след приложимост на алкохол и опиати, уточни Живодар Терзиев, ръководител на БПГА. Той изясни желанието в огромна част от обектите да бъдатпоставени стационарни апарати за тестване за алкохол. Освен товашофьорите ще могат да си вземат и еднократни тестери, които могат да употребяват преди потегляне и сами да преценяват дали да забавят пътуването си или да поверят ръководството на различен, който не е използвал алкохол.

Реално дейностите по акцията ще стартират този четвъртък. А наоколо до четирите обекта на БПГА ще се организира полицейска интервенция по така наречен широкообхватен надзор. Основен акцент в нея ще е недопускане на ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции, както и шофиране от неправоспособни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР