Зад една мнима криза с боклука Продължаваме промяната“-Демократична България“ и

...
Зад една мнима криза с боклука Продължаваме промяната“-Демократична България“ и
Коментари Харесай

Хекимян предупреди Терзиев: София ще пламне, стачки ще спрат градския транспорт

Зад една мнима рецесия с боклука „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “ и „ Спаси София “ крият неспособността си да ръководят рецесиите в града. Това обявиха на брифинг на ГЕРБ-София общинските съветници Антон Хекимян и Георги Георгиев.

" Кризата с боклука в София няма да се състои. Изрекоха неистини, че депото може да работи до 3-4 години, след което в София ще има рецесия с боклука. Това е лъжа  се вижда доста ясно от отчет шефа за употребата на завода за боклуци от октомври и ясно се появи, че потенциалът е до ноември 2031 година т.е. 8 години ", сподели Георги Георгиев.

" Създава се измислена рецесия, с цел да се прикрие същинската. Приветстваме горещо - цялата група, изпращането на прокуратурата на отчетите. Ние дадохме този съвет през вчерашния ден, радваме се, че кметът стартира да се вслушва в препоръките на ГЕРБ. Призоваваме господин Терзиев неотложно да оповести обществено и другите два отчета - одитните отчети, осъществявани по време на предходното управление, за 2021 и 2022 година и те също да бъдат изпратени в прокуратурата. Ако в София има рецесия с боклука по-рано от 8 години, това ще е единствено поради неприятното ръководство на Васил Терзиев ", уточни той. 

" Кметът Терзиев заяви, че водят диалози и имат някакъв прогрес за общинския съвет. Огромният проблем на София е неможенето на политическия ѝ водач господин Терзиев, на неговите сътрудници съветници, да образуват болшинство. Общинският съвет не работи не поради ГЕРБ-СДС, а поради тези, които завоюваха изборите и отхвърлят да намерят политическа поддръжка. Ние видяхме " алената женитба ", която се готви. Рязането с флекс на паметника явно я отсрочи, само че от казаното през днешния ден от господин Терзиев, водят се диалози подмолно ", изясни още той.

Георгиев прикани съпартийците на Терзиев да се самоопределят дали са леви или десни. 

„ Това е управническа рецесия поради политическото неможене на " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Спаси София ". Те не знаят по какъв начин да решат проблемите на града. Опитват се да трансферират отговорността върху другиго. Опитват се да изкарат опозицията отговорна за тяхното неможене “, сподели от своя страна Антон Хекимян.

По думите му, на следващия ден ни чака нова рецесия със столичния градски превоз поради неналичието на средства за нарастване на заплатите на работещите в бранша.

„ Може да последват стачки, блокиране на градския превоз в София “, предизвести Хекимян.

„ Зад една мнима рецесия за боклука, която може да се случи след 3 години, може и да не се случи, ние виждаме прикритие на огромните проблеми “, посочи той.

Хекимян напомни и неразчистените клони на доста места в града след огромния сняг през ноември.

„ Не бяха ли те хората, които не одобриха план-сметката за общината? “, попита той по адрес на ПП-ДБ и Секретен сътрудник.

„ Кметът Терзиев да се събере в себе си, да вземе решение, да покаже, че е водач, и да откри болшинство за всеки един от проблемите, които той заявява, че желае да реши. Това е виновното държание на спечелил изборите “, акцентира Хекимян.

„ Това, което през днешния ден беше показано, беше една режисура, с цел да се разчисти терена за едно болшинство със социалистите “, съобщи от своя страна Георги Георгиев.

Той беше безапелационен, че ГЕРБ-СДС няма да взе участие в плаващи болшинства за всяко едно решение. 

" Гражданите напълно скоро ще съберат тези останали клони по улиците към този момент втори месец и ще дойдат да търсят разпра с тези, които трябваше да ги избавят ", съобщи Георгиев.

 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР