ЗАД Алианц България Живот затвърди позицията си на лидер на

...
ЗАД Алианц България Живот затвърди позицията си на лидер на
Коментари Харесай

Алианц е лидер в животозастраховането у нас

ЗАД Алианц България Живот затвърди позицията си на водач на българския животозастрахователен пазар. Съгласно оповестените от Комисията за финансов контрол данни за активността на животозастрахователните сдружения, пазарният дял на Алианц към края на октомври 2017 година е 21,8%. Премийният доход на сдружението за отчетния интервал възлиза на 80.4 млн. лв..

Животозастрахователните сдружения записват рекорден триумф при продажбата на застраховки "Живот ", свързани с капиталови артикули, сочат данните на КФН към края на октомври 2017 година Приходите по този тип застраховки бележат съвсем двоен растеж на годишна база и възлизат на 54 млн. лв.. Основният мотор на този пазар още веднъж е ЗАД Алианц България Живот с 56% от приходите в този бранш. За десетмесечието на 2017 година брутния премиен доход от капиталови застраховки "Живот " на Алианц е в размер на 30.3 млн. лв..

През предходната година компанията предложи напълно нови за българския пазар капиталови стратегии, които съчетават отбраната на живота с опцията клиентите да влагат във фондове, ръководени от една от най-големите компании за ръководство на активи в света – Allianz Global Investors.

„ Алианц непрекъснато реализира постоянни резултати на фона на все по-предизвикателна среда. Резултатите, които реализираме са показателни за доверието, което имат потребителите към нашата компания. Глобалният опит в ръководството на активи, сигурността и качеството на обслужване са това, което отличава Алианц на българския пазар “ - разяснява Глория Димитрова, основен изпълнителен шеф на ЗАД Алианц България Живот.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР