Зачестяват случаите на кражби на кучета. Собственици на домашни любимци

...
Зачестяват случаите на кражби на кучета. Собственици на домашни любимци
Коментари Харесай

Внимание, кражбите на кучета зачестяват

Зачестяват случаите на обири на кучета. Собственици на домашни любимци се оплакват пред камерата на NOVA, че рядко се стига до откриване на сходни случаи.

Кражбата на домакински любим е престъпно действие. Случаите се поемат от престъпна полиция .

По данни на Министерството на вътрешните работи за 20017 година сигналите за откраднати кучета са 41, от които 15 разкрити. За 2018 година върнатите домашни любимци са 11, а сигналите за откраднати 28. Най-честите аргументи за кражба на куче са разплод или продажба.

Крадци вземат "откупи " за скъпи кучета

Зоопсихологът Александър Георгиев споделя, че по-малките кучета се крадат по-лесно, само че огромни и ловни кучета също са обект на обири, както и кучета, които не са породисти. „ Едно куче, което е част от фамилията, човек се стреми да си го върне с цената на всичко. Често се желаят откупи за кучета.

Много постоянно породи, които са положителни се продават още веднъж .

При йоркширските териери доста елементарно стават кражбата и продажбата. Когато се открадне такова куче на 3 години, умерено може да се продаде, като чиповете се вадят оперативно, поставят се нови. Много постоянно се случва да бъдат крадени кучета.

Някои кучета се намират относително елементарно с заплащане на премия, това си е чист откуп. Лошото е, че нормално полицията мъчно може да открие откраднато куче и да го върне на притежателите и не е по никакъв начин елементарно да се потвърди, че това е тяхното куче, изключително, в случай че са махнати чиповете. Има процедура ушие на кучетата да се татуират с номер в развъдниците, което може да докара до по-лесното намиране на кучето “, изяснява зоопсихологът.

Още по тематиката вижте във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР