Забравете думата диета, ако целта ви е да бъдете физически

...
Забравете думата диета, ако целта ви е да бъдете физически
Коментари Харесай

Най-новата диета с мръсно име е добра за тялото, но и за душата

Забравете думата диета, в случай че задачата ви е да бъдете физически и душевен здрави. Това е посланието на новата “Fuck It Diet ”, или преведено на български, диетата “Майната му ”.

Автор на режима е Каролин Дуунър, която обръща внимание на обстоятелството, че спазването на диета е физически противоестествено.

Човешкото тяло е основано да оцелява. Съответно всяка смяна, която го принуждава да слабее, го стресира.

Превключим ли на режим “оцеляване ”, метаболизмът се забавя, душевен сме натоварени от целия развой. В книгата си “Майната му: Яденете би трябвало да е елементарно ” Дуунър обръща огромно внимание точно на това каква трайна щета нанасят диетите на женския организъм, а също и на душeвността ни.

Самата тя е имала проблем с храненето в предишното и се е борила с йо-йо резултата, към който диетите тласкат тялото ни.

 Най-новата диета с мръсно име е добра за тялото, само че и за душата

Дуунър счита, че в случай че не сме удовлетворени от тежестта си, би трябвало да променим първо метода си на мислене, а по-късно метода си на хранене . Когато са прекомерно потиснати от външния си тип, когато робуват на недостижими идеали за хубост и си насаждат комплекси, дамите постоянно отключват хранителни разстройства. Или протягат ръка към мазната и сладката храна за разтуха.

Веднъж щом се успокоим и стартираме да се грижим за тялото си със здравословна храна в естествени порции, това трайно ще контролира тежестта ни, поучава авторката на диетата “Майната му ”.

Трябва да отбележим, че нейната идея не е коренно нова. Много сходна е концепцията за интуитивното хранене. Друг извънредно здравословен режим, към който можем умерено да се придържаме цялостен живот, е Средиземноморската диета.

Книгата на Дуунър обаче е потребна с това, че натъртва на връзката сред женското самочувствие и положително психологично здраве и режима на хранене.

Така че се замислете: Казвала ли сте си в миналото “Депресирана съм, тъй като съм дебела ”? Ако да, то пробвайте се да обърнете изречението. И вместо да стартирате с орязване на калорийния банкет, първо се погрижете са душата си и върнете вътрепния си баланс, оптимизма и любовта към себе си.

Още здраве и фитнес:

Защо е потребно да упражняваме по 10 минути

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР