Забранява се разполагането на маси и консумацията на място на

...
Забранява се разполагането на маси и консумацията на място на
Коментари Харесай

На Коледните базари в София без маси за консумация

Забранява се разполагането на маси и потреблението на място на територията на откритите Коледните базари в София, оповестиха от Столична община.

Забранява се и слагането на открити подиуми с осъществяване на културна стратегия, взеха решение от софийският действен щаб. Базарите ще работят при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Организаторите на Коледните базари би трябвало да обезпечат защита за съблюдаване на наложителните ограничения, като не се позволява скупчване на повече хора , вкарва се еднопосочност на придвижването и би трябвало да се обезпечат обособени вход и излаз. На територията на базарите е наложително носенето на защитни маски от търговците и посетителите .

В София ще има три коледни базара - в пространството на Градската градина, в парка на НДК и на площад Славейков . Ако се открият нарушавания и неспазване на въведените противоепидемични ограничения, пазарите ще бъдат затваряни.

В София продължава засиления надзор от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи, Общинска полиция, Центъра за градска подвижност, Столичния инспекторат и дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " на Столична община за съблюдаване на ограниченията в градския превоз и комерсиалните обекти. От 10 октомври 2020 година до 18 ноември 2020 година са направени 18 636 инспекции .

От началото на месец ноември екипи на Столична дирекция на вътрешните работи са ревизирали 6656 карантинирани лица, прецизират от общината .

От 20 ноември отвори още един профилиран КОВИД-кабинет към 25 ДКЦ. Вече 11 са профилираните кабинети за обзор на хора с грипоподобни признаци към общинските поликлиники. До момента в тях са прегледани 1982 жители, направени са 1904 антигенни теста, като позитивните са 549 или 28% от тестванията .

В началото на идната седмица софийския действен щаб ще вземе решение за образованието в учебните заведения . До 27 ноември учениците от 6 до 12 клас се образоват отдалечено, а учениците от начален стадий на обучение и 5 клас се образоват присъствено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР