Забраниха на бивша телевизионна журналистка, която обяви, че ще се

...
Забраниха на бивша телевизионна журналистка, която обяви, че ще се
Коментари Харесай

Русия забрани на бивша журналистка да се изправи срещу Путин

Забраниха на някогашна телевизионна журналистка, която разгласи, че ще се изправи против президента Владимир Путин на изборите в Русия, да се кандидатира.Независимият политик Екатерина Дунцова искаше да взе участие в изборите с платформа за преустановяване на войната с Украйна.Но изборната комисия гласоподава единомислещо да отхвърли кандидатурата ѝ три дни след подаването на заявката, базирайки се на 100 „ неточности “ във формуляра ѝ, написа Би Би Си, представена от.Дунцова съобщи, че ще апелира решението пред Върховния съд.Президентските избори, които ще се проведат през март 2024 година, са първите в Русия, откогато президентът Путин стартира пълномащабната си инвазия в Украйна преди близо две години.

Незабавното порицаване на критик на Путин ще бъде възприето от някои като доказателство, че в акцията няма да се толерира инакомислие, написа английската медия.Ръководителят на съветската изборна комисия Ела Памфилова съобщи, че на Дунцова няма да бъде разрешено да премине към идващия стадий на събиране на хиляди подписи на поддръжници.„ Вие сте млада жена, всичко ви следва. Всеки минус постоянно може да се трансформира в плюс. Всеки опит си остава опит “, сподели тя на 40-годишната Дунцова след решението.Бившата телевизионна журналистка беше декларирала, че ще се кандидатира за президентския пост през ноември. Тогава тя сподели пред осведомителната организация Ройтерс: „ Всеки разумен човек, който подхваща тази стъпка, би се страхувал - само че страхът не би трябвало да побеждава “

Конституцията на Русия беше променрна през 2020 година, като президентският мандат беше повишен от 4 на 6 години и бе разрешено на Путин да се кандидатира още веднъж, като бяха анулирани предходните му мандати.Москва от години отстранява опозиционните фигури и се чака президентът Путин да завоюва през март.Дунцова е изразила желанието си да организира акция за преустановяване на войната в Украйна и освобождение на политическите пандизчии.До момента 29 души са подали документи за присъединяване в президентските избори. Но след днешното решение Путин остава единственият претендент, който може да се записва като претендент.

През ноември един националистически провоенен блогър, който остро подлага на критика военната тактика на Русия в Украйна, съобщи, че желае да провокира Путин и да наруши „ подправеното “ гласоподаване.

52-годишният Игор Гиркин беше арестуван през юли след поредност от сериозни за президента изявления в обществените мрежи. В момента той е в пандиза в очакване на правосъден развой за екстремизъм, който той отхвърля.

Неотдавна Путин сподели необичаен образец за подчинение пред натиска на народа - понижи цената на пилешките яйца. По време на обществен телефонен диалог една от обаждащите се се оплака на съветския президент високата цена, която ѝ се постанова да заплаща.

Така три месеца преди изборите президентът Путин реши, че яйцата и пилешкото месо би трябвало да бъдат освободени от всички налози върху вноса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР