Забраната за внос на зърно, слънчоглед и други храни от

...
Забраната за внос на зърно, слънчоглед и други храни от
Коментари Харесай

Пейо Майорски, АЗП: Служебното правителство е в картел със зърнарите

Забраната за импорт на зърно, слънчоглед и други храни от Украйна ще увеличи цените на хляба, олиото, млечните и месните артикули, а и на други артикули на българския пазар. Това ще докара като цяло до по-висока инфлация в страната, предизвестяват от Асоциацията за отбрана на потребителите, които упорстват възбраната за импорт на редица украински артикули за бъде анулирана.

Самата възбрана влиза в действие от през днешния ден, само че се чака в сряда, незабавно след обявяване на общоевропейски решения, тя да бъде анулирана. За това даде анонс към този момент земеделският министър Явор Гечев.

" Решението на служебното държавно управление, което по едно и също време се бори с високи и ниски цени на една и съща категория артикули, е шизофренно... концепцията да се поддържат зърнопроизводителите със възбраната за импорт ще бъде за сметка на българските консуматори. Отделно земеделските стопани ще получат спомагателни дотации, а цялата сметка ще я плащаме данъкоплатците, съобщи Пейо Майорски, АЗП.

От Асоциацията показват и че когато в цяла Европа горивата и селскостопанската продукция поевтиняват и това стартира да се отразява на крайните цени на храните, в България се приказва за задържане и даже за нарастване.

Вината за цените обаче този път няма да бъде на търговците, прекупвачите и спекулантите, а на служебното държавно управление, което прави картел на пазара дружно със зърнопроизводителите, се споделя още в позицията на АЗП.

Според Асоциацията за отбрана на потребителите е нужно да се ускори контрола от Българската организация за сигурност на храните за качеството на вносната продукция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР