Зъболекари разкриха негативните ефекти от домашните методи за избелване на

...
Зъболекари разкриха негативните ефекти от домашните методи за избелване на
Коментари Харесай

В TikTok популяризират вредни методи за избелване на зъбите

Зъболекари разкриха отрицателните резултати от домашните способи за избелване на зъбите, станали известни измежду потребителите на обществената мрежа TikTok. Съответната информация е оповестена от „ Ню Йорк пост ”.

Според материала блогърите постоянно споделят видеоклипове, в които показват способи за възстановяване на усмивката си. Например, някои консуматори реализират по-бели зъби с шампоан за русокоски, до момента в който други употребяват глина и водороден прекис. В същото време други консуматори на мрежата оформят зъбите си с пили за нокти и шкурка.

Президентът на Австралийската дентална асоциация Стивън Лю назова упоменатите способи " ужасяващи " и предизвести, че доста от тези интервенции може да имат необратими последствия. „ Не можете да вземате решения за здравето си въз основа на 30-секундно видео в обществените медии. Понякога след процедури с спонтанни средства зъбите просто се унищожават “, сподели лекарят.

Освен това той изрази угриженост, че филтрите на обществените медии основават подправена картина за това по какъв начин наподобяват здравите зъби, заради което младежите се обръщат към съмнителни способи за избелване.

В същото време неговият сътрудник Джефри Хо прикани държавното управление да наложи по-строги правила за блогърите, които свободно показват застрашаващи здравето процедури.

По-рано през април зъболекарката Ина Гришина изброи лесни способи за запазването белотата на зъбите. Според нея противопоказни в това отношение са кафето, чая, аленото вино, газираните питиета и тютюна, които би трябвало да бъдат надлежно или изцяло изключени от приложимост, или лимитирани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР