Заблуждаващи здравословни продукти. В днешно време на пазара се предлагат

...
Заблуждаващи здравословни продукти. В днешно време на пазара се предлагат
Коментари Харесай

Заблуждаващи здравословни продукти

Заблуждаващи здравословни артикули.

В днешно време на пазара се оферират доста артикули, които се популяризират като здравословни. Въпреки това, някои от тези артикули в действителност могат да бъдат нездравословни за здравето.

Ето някои образци за заблуждаващи здравословни артикули:

Захарни кисели млека: Киселото мляко е здравословен артикул, само че доста от овкусените кисели млека са цялостни със захар. Тази захар може да докара до увеличение на тежестта и други здравословни проблеми.
Плодови сокове: Плодовите сокове постоянно се възприемат като здравословна опция на газираните питиета. Въпреки това, доста от закупените в магазина плодови сокове съдържат високи равнища на добавени захари и липсват фибри, които се съдържат в задачите плодове. Това може да докара до внезапно повишение на кръвната захар и да способства за затлъстяване и други здравословни проблеми.
Барове с мюсли: Баровете с мюсли постоянно се оферират като комфортни и питателни закуски. Въпреки това, доста от комерсиалните разновидности са цялостни със захари, нездравословни мазнини и изкуствени добавки.
Ароматизирана вода: Ароматизираната вода може да наподобява като ободрителен метод за поддържане на хидратацията, без да консумирате сладки газирани питиета. Въпреки това, доста от овкусените води съдържат изкуствени подсладители или скрити захари, които могат да навредят на метаболизма ви и да доведат до предпочитание за повече сладкиши.
Безглутенови артикули: Безглутеновите артикули са здравословен избор за хора с целиакия или сензитивност към глутен. Въпреки това, доста от безглутеновите артикули са с високо наличие на рафинирани въглехидрати и не съдържат съществени хранителни субстанции.
Храни с ниско наличие на мазнини: Храните с ниско наличие на мазнини постоянно се възприемат като по-здравословен вид за хората, които се грижат за тежестта си. Въпреки това, когато производителите понижават мазнините, те постоянно компенсират това с спомагателни захари и изкуствени добавки, които могат да бъдат по-малко здравословни от пълномаслените им аналози.
Енергийни питейни заведения: Енергийните питейни заведения постоянно се оферират като бързо средство за укрепване на организма на заети хора или спортисти. Въпреки това, доста от тези питейни заведения съдържат високо наличие на захар, изкуствени съставки и нездравословни мазнини.
Как да избегнем заблуждаващите здравословни артикули?

Бъдете сериозни към маркетинговите изказвания. Не се доверявайте на всичко, което е написано на етикета.
Четете питателните етикети деликатно. Проверете наличието на захар, мазнини и други хранителни субстанции.
Избирайте цели, непреработени храни. Целите храни са по-здравословен избор от модифицираните храни.
Гответе си сами. Това ви дава по-голям надзор върху съставките на храната ви.

Не е нужно да се отказвате от здравословното хранене, с цел да избегнете заблуждаващите здравословни артикули. Следвайки тези препоръки, можете да извършите осведомени избори и да се уверите, че храната ви е в действителност здравословна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР