Забелязвате ли трите медноглави змии, скрити сред листата на заглавната

...
Забелязвате ли трите медноглави змии, скрити сред листата на заглавната
Коментари Харесай

Открихте ли трите змии, криещи се в листата? СНИМКИ

Забелязвате ли трите медноглави змии, скрити измежду листата на заглавната фотография? Не се тормозете, в случай че намирате задачата за сложна, тъй като влечугите са майстори в маскировката.

Змиите, които са притихнали на фотографията, са представители на типа Agkistrodon contortrix, токсичен тип пепелянка, срещаща се в източните елементи на Северна Америка. Често наричани просто медноглави, тези змии порастват до към 22 до 36 инча. Въпреки че са регистрирани по-големи екземпляри, които са с размери над 50 инча.

Те имат отличителна шарка, наподобяваща на песъчлив часовник, върху люспите си, която в композиция с кафявата им багра, основава извънредно ефикасен камуфлаж. Той им разрешава да се слеят със заобикалящата ги среда и значи, че са доста сложни за забелязване измежду падналите листа.



Снимката, която ви представихме, е снимана от Бони Келър, която е от организация K2C Wildlife Encounters в окръг Феърфакс във Вирджиния, Съединени американски щати.

K2C дава услуги за пренасяне на змии и други дребни животни като гущери във Вирджиния, споделя Келър пред Newsweek. Компанията също по този начин е хазаин на просветителни събития, както и курсове за работа с отровни змии за компании и организации, чиито чиновници могат да срещнат такива влечуги в работата си.

" Вижте какво се случва, когато имате медноглави змии в листата... Магия! Те изчезват! За благополучие, влечугите са склонни да стоят тук-там с повече прикритие, само че бъдете бдителни! ", пишат от  K2C в своя публикациця във Фейсбук, която включва фотоси на притаилите се змии.

" Беше изумително какъв брой елементарно се " сляха " с терена, по тази причина направих фотографията “, споделя Келер пред Newsweek.

„ Еволюцията е предпочела това оцветяване, с цел да ги защищити от хищници като лисици, хищни птици и така нататък “, сподели тя.

Ако ви е мъчно да забележите змиите в изображението, Келър очерта местоположението им в идната фотография.

Превод: GlasNews.bg



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР