Забелязва се недостатъчна координация между различните партии във властта, заяви

...
Забелязва се недостатъчна координация между различните партии във властта, заяви
Коментари Харесай

За Христо Иванов в коалицията липсва координация

Забелязва се незадоволителна съгласуваност сред другите партии във властта, съобщи пред Българска национална телевизия съпредседелят на „ Демократична България” и депутат Христо Иванов. Той заключи първите 100 дни на четворната коалиция:

„ Управлението може да бъде подложено на критика за незадоволителна степен на съгласуваност, без подозрение. И това е диалог, който ние водим и ще продължим да водим”, разяснява Иванов.

„ Координацията в обединението е сложна априори, тъй като става дума за една доста комплицирана и разнолика коалиция”, опита да изясни разликите Иванов. Той не одобри определениетона ГЕРБ за ръководството - „ башибозук”

„ Коалицията продължава да бъде безалтернативна, тъй като концепцията, че предварителни избори ще покажат нещо радикално друго - това е допустимо, само че след това ще се чудим дали инцидентно на тези избори не се е явил Путин”, съобщи той, визирайки идния ляв план.

В някои връзки работим най-лесно с Българска социалистическа партия, тъй като си знаем разликите, сподели още Иванов.

„ Демократична България” и Българска социалистическа партия са на разнообразни позиции в ръководещото болшинство за това дали би трябвало да предоставим оръжейна помощ на Украйна”, добави той. „ Какъв ще е резултатът - занапред ще спорим, тъй като това не е елементарно решение българското общество е разграничено и е добре да мине такова разискване и да се роди консенсус. Рискът да минем на разновидността „ плаващо мнозинство” - решение вид „ шведска маса” - през днешния ден си наливам от пържените яйца с вас, на следващия ден пия кафе с някой различен, е фундаментален риск за нас и е нещо, което ни плаши. От тази позиция сме доста въздържани да вършим сходни провокации”, сподели Иванов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР