Забелязали ли сте, че не много щастливи, не много богати

...
Забелязали ли сте, че не много щастливи, не много богати
Коментари Харесай

Непоисканите съвети, които давате, разрушават живота ви

 Забелязали ли сте, че не доста щастливи, не доста богати и не изключително здрави хора обичат постоянно дават препоръки?

Много Често.

Много по-често от хората, които са проспериращи, сполучливи и богати? Дават препоръки, даже когато никой не ги желае. Дават от положителни подбуди, даже ги натрапват.

Да оставим етиката настрана; непоисканите препоръки са неетични. Всички знаят това. Нека единствено да помислим за този чудноват модел – препоръките нормално се дават от хора, които не са способени в тази ситуация. И не професионални препоръки или указания, а точно препоръки. И на съответен човек.

Понякога другият не ги пита за съвет. И се ядосва, че се намесват в живота му.

А от време на време се оплаква и моли за съвет: „ Посъветвайте! Какво да върша? Затънал съм в задължения! “ Или „ майка ми е магьосница, само че аз диря призванието си, не работя, единствено на четиридесет години съм и пребивавам в жилището на майка ми за нейна сметка. Тя ме тормози. Какво да върша? „

И сигурно ще се откри общителен консултант, който гратис и от чисто сърце ще стартира да поучава. Може би безусловно вярно. Но нездравословно за самия него.

Всъщност съветът е нашето познание, което сме придобили с труд и време.

„ Съветите са нашият персонален опит, през който трябваше да преминем.

Съветите и рекомендациите са работа. Например, лекарят прави рекомендации. Адвокатът поучава. Учителят преподава. И това е тяхната платена работа, труд, нали?

Съветите изискват фокусиране върху казуса на другия човек. Вие му отделяте внимание и време, силата на вашите мисли. Откъсвате се от проблемите си и решавате проблемите на други хора.

Когато човек дава на различен маса безвъзмездни препоръки, той дава своята сила, своето внимание, своя опит и шанс. Късметът е антично поверие. Но дали шансът и триумфът в действителност зависят от нашата сила и внимание? А времето като цяло е нашият живот. Което даваме на различен човек. “

И този, който дава съвет, без да са му поискали, обезценява мозъка си, опита си и времето си.

Така можете да разрушите своето благополучие, в случай че постоянно давате препоръки на различен.

Съветът на експерт или просто умен човек е услуга, работа, подарък или артикул. Дава се уединено, при поискване, премислено и съществено.

А с ежедневният поток от безвъзмездни препоръки освен дразните другите, които не са поискали този съвет. Това е потокът с вашата персонална сила, която давате пътем, гратис, даже налагате.

Чудно ли е тогава, че шансът загърбва тези, които обичат да дават препоръки?

И би трябвало неотложно да разпознаем операцията, когато един човек изобразява безпомощна жертва и непосредствено желае съвет. А вие с доверие му давате тези препоръки – след това ще бъдете упрекнати. Или просто ще си тръгнат, откакто се заситят с вашата сила. И ще ви лишават щастието и просперитета – по този начин са вярвали в древността.

Вашият съвет би трябвало да бъде оценен. И не го давайте на който и да било, с цел да не останете без нищо…

Econet

Последвайте ни в


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР