Забележките на Република Северна Македония се съдържат в предложението, което

...
Забележките на Република Северна Македония се съдържат в предложението, което
Коментари Харесай

Ковачевски: Забележките на РС Македония се съдържат в окончателното предложение на френското председателство

„ Забележките на Република Северна Македония се съдържат в предлагането, което дойде в Министерството на външните работи в Република Северна Македония. Историческите въпроси не са част от преговорната рамка “, без детайлности за предлагането показа документа министър председателят на страната Димитър Ковачевски, уточнявайки, че  официално детайлности ще бъдат оповестени в границите на утрешния ден, откакто окончателното предложение на френското председателство премине всички съвещания. Искам да уверя жителите, че имаме проект и тактика, които дават резултат, сподели в малко изказване Ковачевски, до момента в който в постройката на държавното управление продължава изключителното съвещание на държавното управление.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 573
По-рано към този момент беше оповестено, че предстоят задълбочени съвещания с партии, организации на гражданското общество и специалисти. Ковачевски прикани всички политически партии и медиите да се въздържат от спекулации и даде обещание бистрота на процеса. 

Що се отнася до периодите за вписването на българите в конституцията на Република Северна Македония, Ковачевски съобщи: " За жителите, които се самоопределят по метод друг от включените в Конституцията имаме изказване, че всички партии ще поддържат вписването им в главния закон. Мисля, че това би трябвало да се случи с най-широк консенсус, тъй като по този начин ще създадем крачка към първата междуправителствена конференция с Европейски Съюз ", заяви Българска телеграфна агенция. 

Междувременно от държавната осведомителна работа оповестиха, че на изключителното съвещание Ковачевски е уведомил членовете на държавното управление за постъпилото предложение от френското председателство " с решения за обществено декларираните позиции на Република Северна Македония, във връзка с разногласието с Република България ".

Предложението се преглежда от специалисти в Министерството на външните работи и от на следващия ден ще бъде сбъднат развой на съвещания с съдружните сътрудници от държавното управление, президента, Народното събрание, както и с гражданския бранш, специалистите и останалите страната, след което се чака решение по предлагането.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР