Забавянето на коалиционното споразумение от БСП анализаторът тълкува като желание

...
Забавянето на коалиционното споразумение от БСП анализаторът тълкува като желание
Коментари Харесай

Асланов: БСП отново ще играе ролята на фикуса, коалицията сякаш се върти около Нинова!?

Забавянето на съдружното съглашение от Българска социалистическа партия анализаторът пояснява като предпочитание на Корнелия Нинова да показва " какъв брой е значима ". Хората, които желаят нейната оставка, обаче няма да се откажат от това, макар че Българска социалистическа партия ще е във властта, предвижда още Асланов.

Една такава идейно разнолика коалиция постоянно е бременна с риск да се разпадне при всеки един трагичен случай, предизвести още Асланов, безапелационен, че това няма да приключи добре за Българска социалистическа партия.

" Нашият опит демонстрира, че нормално в такива необятни обединения, в последна сметка вредите ги понасят левите партии, а през тази година Българска социалистическа партия претърпя електорален срив, в това число и в България. Опитът е подобен. Винаги, когато Българска социалистическа партия е взела участие в ръководството в коалиция с други партии, тези партии не са напускали ръководството с толкоз негативи, колкото Българска социалистическа партия. И доколкото е допустимо да се повтори същото, това заплашва нейното битие изобщо, откакто през тази година Българска социалистическа партия претърпя невиждан електорален срив.

Защото левите хора не са склонни на тактически взаимни отстъпки, когато става дума за практикуване на власт и присъединяване в ръководството. Не са склонни на такива взаимни отстъпки, както десните хора, и това слага под риск вероятността за Българска социалистическа партия. Без да съм сигурен, че това ще се случи, само че отново наблягам - опитът е подобен, и освен в България ", споделя още той пред Dir.bg.

" Корнелия Нинова остави усещане, че цялата коалиция се върти към нея, с цел да ѝ откри някаква подобаваща служба и с цел да резервира партийния си пост. Хората, които желаят нейната оставка, няма да се откажат от това. Те ще продължат да я желаят. Въпросът ще бъде до каква степен оценката в партията за триумфа или неуспеха за присъединяване на Българска социалистическа партия в това ръководство ще надделее към хипотетичния миг, когато би трябвало да се взема решение въпросът с тази оставка. Да речем, към края на януари, въпреки че аз още не съм сигурен, че тази оставка действително е подадена и че в действителност в близко време ще се разисква. Но, да предположим, че ще се разисква ", добави той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР