Забързани, модерни, със самочувствие. Това са младите днес. Повечето са

...
Забързани, модерни, със самочувствие. Това са младите днес. Повечето са
Коментари Харесай

8 неща, които хората трябва да умеят до 30-годишна възраст

Забързани, съвременни, със самочувствие. Това са младите през днешния ден. Повечето са добре образовани. Обединява ги стремежът към бърз скок в кариерата. Имат високи условия към работодателите. Правят всичко допустимо да получават положителни пари, с цел да пътуват, да се откъснат от зависимостта от родителите и да се забавляват.

Хората на възраст сред 25 и 30 години набират скорост, с цел да станат бъдещите водачи. Сред всичко, която знаят, обаче има 8 значими неща, на които не трябва да не помнят да се научат, преди да встъпят в третото десетилетие от живота си. Business Insider счита, че тези умения са следните:

• Да ръководят персоналния си бюджет. Те би трябвало да проумеят, че разпределянето на месечния приход не е нещо, което лимитира индивида. Напротив, то го освобождава. Ако сте от това потомство, щом разберете какъв брой тъкмо пари ви трябват за първостепенните неизбежни разноски, научете се да заделяте встрани и за персонални цели, фантазии. Така ще станете по-щастливи. Ще можете да организирате повече събития, които ще ви бъдат хубави мемоари.

• Да подготвят най-малко едно, неповторимо свое ядене за вечеря. Да се живее на пица, спагети и консерва с риба звук е ок в бакалавърските години, само че по-напред във времето е редно човек да узрее във връзка с менюто. Знаем, че не всеки е роден кулинарен гений, само че готвенето у дома може да бъде потребно за стомаха, портфейла, а за какво не и за самочувствието.

• Да пишат грамотно и професионално е-поща до шефа на отдела, мотивационно писмо и автобиография, отговор до клиент. Писмо за признателност.

• Да имат волята да не харчат огромните разполагаеми суми в банковата си сметка . 20-те години са времената на импулсивни покупки - щом ни паднат пари, ги харчим до дъно за мечтани марки, движимости, вечери в заведения. След 25-годишна възраст този жанр ненадейно ползване на целия бюджет до дупка е просто неуместно. Най-малкото, тъй като тогава към този момент би трябвало да знаем какъв брой мъчно се печелят парите.
• Да сменят гума на автомобила.

• Да наблюдават в интернет придвижването на персоналните си пари в банката. Дигитално да се разплащат. Това са основи на актуалния финансов живот. Вероятно към този момент пазарувате в интернет. Направили сте прехода от медиите на книжен притежател и малкия екран към онлайн източниците. Ако сте рационален управител на личните си приходи, би трябвало да знаете даже до момента в който сте в придвижване къде отиват парите ви и по кое време. В наши дни има приложения, които оферират тази услуга.

• Да загърбват и да не престават напред. В най-широкия смисъл на думата. Става въпрос за умеенето да продължим да поставяме старания, даже да не сме получили работата, която сме желали. Да се борим да си купим дом, откакто разберем, че вноската за мечтаната къща е доста по-голяма, в сравнение с можем да си позволим. Да се освобождаваме от старите връзки.

Разочарованието, като възприятие, е не по-малко остро когато си на 13 години, на 30 или на 43. Мъдростта обаче значи да можеш да познаваш кои борби си костват и по кое време имаш потребност да приемеш нещата в живота си. Сред здравословните подходи в интерес на стъпването напред и приемането се включват диалозите с другари, йогата, оглеждането в близост за ново прекарване. Сред нездравословните са удавянето на тъгата в алкохол и основаването на персонална кредитна карта, с която да се изкупи мола.

• Да балансират сред работата и персоналния живот. Колко време прекарвате в мислене по какъв начин прекарвате времето си? Всичко е въпрос на цели и на това за кого се считаме. Не позволявайте поради всичките ви старания за кариерно израстване работата да превземе личността ви. Работата може да бъде отлично средство да се снабдявам с парите, които са ни нужни, с цел да финансираме заниманията си и да бъдем в останалото време, когато не се занимаваме с нея, индивидът, който желаеме да бъдем - друг от останалите, със лични ползи, външен тип, темперамент.

Само в случай че имаме и персонален живот, с изключение на работата, сме пълноценна персона.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР