Заатар е познат още в Древен Египет, макар да получава

...
Заатар е познат още в Древен Египет, макар да получава
Коментари Харесай

Какво е заатар и как да го използваме в кухнята?

Заатар е прочут още в Древен Египет, въпреки да получава своето самопризнание чак в този момент. Ако овладеете тънкостите на използването на заатар, ще приготвите кулинарни шедьоври с характерен усет и безподобен темперамент, с неповторим мирис и усет. Всъщност заатар е фалшификация или по-скоро примес от билки, семена и подправки, необятно употребена в Близкия изток.

Различните култури поставя разнообразни билки в заатар, само че като цяло съдържа подправки от рода на риган, мащерка, чубрица, кимион, кориандър, смрадлика, сусам. Всяка просвета е добавила и нещо от себе си, обогатявайки рецептата за подготвяне на заатар. Ароматът на зааар е пъстра комбинация, даваща живот и неизразим усет на всяко ядене. Незаменима е за арабския свят и източната кухня.
Дивите билки, които усъвършенстват имунитета и парират настинките
Като чуем зима, нормално знаем, че интервалът на разходките в гората доста ще намалее. Зелените растения, както и горските плодове...

За какво употребяват заатар в Близкия изток?

Арабската фалшификация е необятно използвана в ястия, присъщи за Изтока, само че също по този начин се употребява и за потапяне на хлебчета в зехтин и в нея. Известна е и използването ѝ като чай. В Оман я използват за подготвяне на ароматна топла напитка с потвърдени вкусови качества и изключителни изгоди за здравето.

За какво да употребявате заатар в кухнята?

Тази неповторима примес от подправки е подобаваща за съвсем всяка кухня. Ще я срещнете необятно употребена в ястията, типични за Близкия Изток, само че е чудесна и да придаване на особен и забавен усет на родни ястия като обичайни родни питки и зеленчуци. Месото и морските блага също получават темперамент и непостижим характерен мирис, когато се подготвят със заатар. Може да пробвате подготвяне на самун със заатар, както и на тестени солени произведения, хумус, мариновани меса, варива като леща и боб. Експериментирайте самоуверено, прибавете и своята обичана фалшификация към заатар и изпробвайте усета ѝ с обичаните ви ястия. Тя е извънредно потребна за здравето ви, както и за пробуждане на сетивата в студените зимни дни, тъй че действайте самоуверено и открийте своята рецепта за заатар.
Естествените способи с билки, посредством които можем да контролираме хормоните
Хормоните могат да бъдат контролирани и посредством натурални разновидности, които са по-безвредни, само че също и ефикасни.  Ето някои билки, които...

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР