За засилване на имунитета специалистите предлагат всеки ден да изпиваме

...
За засилване на имунитета специалистите предлагат всеки ден да изпиваме
Коментари Харесай

Защо е добре да приемаме вода с лимон всеки ден

За усилване на имунитета експертите оферират всеки ден да изпиваме чаша вода, в която има половин изцеден лимон. По този метод ще си набавите и нужното количество витамин C, уверени се експертите.

Киселият плод оказва помощ на организма, като усъвършенства способността му да всмуква желязото, а това е значимо за имунната система. Лимонът постоянно е препоръчван и за битката със стареенето на кожата, на която дамите обръщат съществено внимание изключително след избрана възраст.

В плода се съдържа и огромно количество пектин, което от своя страна оказва помощ дълго време да не изпитвате възприятие на апетит. Пектинът оказва помощ още за нормализиране равнището на захарта в кръвта. Лимонът балансира киселинността в организма, а антисептичните свойства на киселия плод унищожават нездравословните бактерии в устата.

В лимоните се съдържа още калций, който е извънредно потребен за костите, както и магнезий – значим детайл, с цел да имате крепко сърце.

Сокът от лимон работи дезинфекциращо. В плода се съдържат и високи равнища на калий, който оказва помощ на мозъчните функционалности и също така управлява равнището на кръвното налягане.

 Вода с лимон напитка

Половин изстискан лимон в 200 мл вода ще ви помогне още да изчистите черния дроб – лимоновият сок ще помогне на организма да се избави от насъбраните в него отрови, а водата ще изхвърли шлаките на открито. Също по този начин напитката понижава равнищата на стрес и оказва помощ при положения на меланхолия.

Не на последно място – тази освежаваща напитка ще ви дава задоволително тонус за старт на деня. Най-добре би било да изпивате водата с лимон заран и преди храна, даже преди да си изпиете кафето. Желателно е това да е първото нещо, което поглъщате за деня, с цел да има по-голям резултат.

Изчакайте известно време преди да закусите. В чашата би трябвало да има единствено вода и лимонен сок – без захар или мед. След като изпиете водата, можете да изплакнете устата с чиста вода. Много експерти предлагат водата да бъде топла.

Лимонената киселина ще помогне и ще усили секрецията на стомашния сок, също така ще форсира обмяната на веществата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР