За втори случай на екозамърсяване на красивите плажове по Южното

...
За втори случай на екозамърсяване на красивите плажове по Южното
Коментари Харесай

Простотия без край! Идиот си изпомпва септичната яма към плажа на „Златна рибка”

За втори случай на екозамърсяване на красивите плажове по Южното Черноморие оповестява районният уебсайт Флагман.

След като тази заран ви съобщихме, че хотелиер, очевидно за по-лесно и на ниска цена, е вързал отпадните си води към дъждовната канализация на къмпинг Каваците и изсипа на плажа фекалии и неразградена тоалетна хартия, преди малко получихме втори сигнал за сходно нарушаване.

Този път от къмпинг „ Златна рибка”, където един от притежателите на парцели зад плажа си източва септичната яма в дребна вада, която доближава до морето.

„ Току-що ме срещнаха със случая. Колегите са на място, с цел да ревизират обстановката. Касае се за човек, който има септична яма, само че твърди, че я източва със профилиран камион. Плажът сега обаче е нечист и имаме подозрения, че тъкмо той е виновен”, сподели Тонка Атанасова, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас.

От екоинспекцията са безапелационни, че нарушителят ще отнесе солена санкция, с цел да подейства възпитаващо на всички останали. Случаят е индикативен, тъй като тази вада е с бистра вода, всички евентуални замърсители в региона са включени към канализацията и мръсните им води се водят към пречиствателната станция. Само този хитрец взема решение да изсипва биологичните си остатъци в рекичката.

„ Това е като да се изходиш на метеното! Държавата и общините вложиха милиони, с цел да се изградят пречиствателни станции и обезпечи чисто море, по-чисто от конкурентни дестинации като Гърция и Турция, а някакви дребни тарикати си разрешават да потъпчат всичко, което е направено”, възмущават се хора от туристическия бизнес.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР