За втори пореден ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свика

...
За втори пореден ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свика
Коментари Харесай

Предизборно Борисов атакува Радев за зеления сертификат, но не даде друго решение

За втори следващ ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов свика конференция в партийната централа, с цел да подлага на критика служебното държавно управление на Румен Радев и поради бездействието, и поради новите ограничения против ковид. Днес тезата на Борисов бе, че всичко се прави, с цел да се обезпечи на претендента за президент втори мандат на " Дондуков " 2, а избирането му щяло да коства " хиляди човешки жертви ".

В типичния си жанр някогашният министър председател чете цитати от изявления на Стойчо Кацаров преди назначението му за здравен министър, в който докторът афишира така наречен зелен документ за " спорен " и " дискриминация ". В ревюто си Бойко Борисов назова служебния здравен министър " Абе, измамник, лъжец ", а най-после сподели, че единствено той и президентът са виновни за обстановката с ковид сега и " няма други виновници ".

Критиките на водача на ГЕРБ бяха в няколко аспекта - че не било казано по-рано през годината, че ще се вкара условие за зелен сертификат; че се дава опция като подобен да се употребява и документ за сложена първа доза, с което " ще излъжат хората и ще ги вкарат в игрища и заведения за хранене " ; че в последния миг се минава към онлайн образование в няколко общини, в това число и в София; че децата до 18 година могат да вървят на ресторант без документ, само че не и на учебно заведение, което е недомислица; че нямало зелени коридори за имунизация и служебният здравен министър отказал хората да се ваксинират; че не е склонен да има безвъзмездни антигенни тестове; че ще останем без учители, в случай че ги накарат да работят със зелени сертификати; че с това онлайн образование децата не можели да пишат и други

На въпрос на публицисти какви ограничения е щял да предприеме, в случай че е на власт, откакто в цяла Европа зеленият документ е вход за публични места на закрито, Бойко Борисов не отговори с решение. Той сподели единствено: " Вече е късно. Сега няма към този момент какво да се направи. Аз правех 12 година каквото би трябвало ".

Попитан за какво и той е отворил предизборно заведенията на 1 март т.г. в пика на третата вълна от ковид, някогашният министър председател сподели, че ги е затворил преди изборите, което не дава отговор на обстоятелствата.

И в сряда, и през днешния ден водачът на ГЕРБ подчертава на високата смъртност поради COVID-19 у нас, като цитира броя на жертвите на всеослушание. Справка сподели, че в България има три черни върха поради ковид - най-вече умряли при втората вълна има на 30 ноември 2020 година - 221 души; при третата - на 19 април т.г. - 217 души; а при четвъртата - на 19 октомври - 214 души. При втората и третата вълна на власт е третото държавно управление на Борисов.

" Хаос след юмрука. След Радев и потоп ", съобщи Борисов на конференцията през днешния ден.

Попитан от публицисти, водачът на ГЕРБ сподели, че в случай че е на власт, няма да спре поръчките посредством така наречен ин хаус възлагане, тъй като по този начин изграждал и показвал пътища за 20 дни, с цел да дадял идентични благоприятни условия на всички българи. Критиките на съперниците му са, че посредством тази процедура се отклоняват милиони.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР