За втори пореден ден камиони, превозващи хуманитарна помощ, пресичат границата

...
За втори пореден ден камиони, превозващи хуманитарна помощ, пресичат границата
Коментари Харесай

Още 17 камиона с хуманитарна помощ влязоха в Газа през ГКПП Рафа

За втори следващ ден камиони, пренасящи филантропична помощ, пресичат границата на Египет към южната част на линията Газа, заяви The Times of Israel .

Конвоят идва ден откакто 20 камиона превозиха здравна помощ, храна и вода в палестинския анклав.

Организацията на обединените народи пресметна, че са нужни към 100 камиона дневно, с цел да се задоволят потребностите на жителите на Газа.

Това беше втората пратка с помощ в линията след опустошителната офанзива на " Хамас " на 7 октомври против Южен Израел, на фона на продължаващия ракетен обстрел от Газа.

Помощта навлезе в линията преди задаващата се наземна атака на Израел и до момента в който Израелските отбранителни сили (IDF) продължи да нанася въздушни удари по терористични цели.

Израел твърди, че неговата атака е ориентирана към заличаване на инфраструктурата на " Хамас " и дава обещание да отстрани цялата терористична група, която ръководи линията Газа. " Ударите са ориентирани към всички региони, където работи " Хамас ", като в същото време IDF се стреми да сведе до най-малко цивилните жертви, и прикани жителите на Северна Газа да се изтеглят на юг преди предстоящата наземна атака ", показва израелската медия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР