Какво означава паузата в повишаването на лихвените проценти за инвестирането в злато

...
За втори път тази година Федералният резерв спря повишаването на
Коментари Харесай

За втори път тази година Федералният резерв спря повишаването на лихвените проценти. Това е добре дошло облекчение за потребителите и кредитополучателите, които плащат все повече за всичко - от хранителни стоки до ипотеки. Но какво означава това за инвеститорите в злато?

Научете повече за инвестирането в злато с този безплатен информационен комплект.

Какво означава паузата в повишаването на лихвените проценти за инвестирането в злато

Инвестициите в злато са на 11-годишен връх след година и половина редовно повишаване на лихвените проценти. Ще продължи ли тенденцията след паузата на Фед? Попитахме експертите.

„Може да се твърди, че това би било възходящо за цените на златото“, казва Дъг Кери, CFA и президент и собственик на WealthTrace. „Исторически е имало обратна връзка между лихвените проценти и цената на златото. Когато лихвените проценти се покачат, алтернативните разходи за притежаване на нелихвоносни активи като златото се увеличават.

„Това означава, че като лихвените проценти се покачат, инвеститорите може да са по-склонни да инвестират в лихвоносни активи като облигации или спестовни сметки, които могат да осигурят разумна възвръщаемост на тяхната инвестиция. В резултат на това търсенето на злато, което не предлага лихва или дивиденти, има тенденция да намалява, оказвайки натиск върху цената му. От друга страна, пауза или понижение на лихвените проценти може да предвещава добро за цените на златото, тъй като повече инвеститори излизат от облигации и пари и се насочват към злато."

Други експерти прогнозират, че цените на златото ще останат до голяма степен непроменени.< /p>

„Вероятната пауза на Фед в повишаването на лихвените проценти през последните 18 месеца вече е включена в цената на златото и вероятно няма да има почти никакво въздействие“, казва Дана Менард, CFP, основател и водещ финансов плановик в Twin Cities Wealth Strategies. „Има много други фактори, които влияят върху цената на златото, различни от лихвените проценти, като търсене и предлагане, геополитически рискове и т.н., така че не бих обвързал цената на златото директно с решението на Фед, тъй като има много други фактори, които играят роля."

Защо златото е умна инвестиция по всяко време

Независимо дали цените на златото се задържат стабилни или се повишават, има други неща, които трябва да вземете предвид, когато решавате дали да инвестирате в злато. Има много предимства, които правят златото интелигентно допълнение към портфолиото ви, без значение къде са текущите цени. Те включват:

Стабилна стойност

Златото е средство за съхранение на стойност от векове и цената му е относително стабилна в дългосрочен план. За разлика от акциите или облигациите, стойността на златото не зависи от конкретна икономика, което го прави безопасно убежище във времена на икономическа несигурност.

Хеджиране на инфлацията

С нарастването на инфлацията, покупателната способност на хартиената валута намалява, но това не е случаят със златото. В исторически план цените на златото са склонни да се повишават, когато инфлацията се покачва, тъй като инвеститорите търсят активи, които запазват стойността си. Инвестирането в злато може да ви помогне да поддържате стойността на портфейла си, когато инфлацията е висока.

Инструмент за диверсификация

Диверсификацията е от решаващо значение за минимизиране на инвестиционния риск и максимизиране на възвръщаемостта. Златото е отличен компонент на диверсифициран портфейл, тъй като има отрицателна корелация с акции и облигации. Това означава, че когато акциите и облигациите падат, стойността на златото се покачва и обратно. В резултат на това златото може да ви помогне да защитите портфолиото си от загуби, причинени от други активи.

Ограничено предлагане

Златото е ограничен ресурс и, за разлика от фиатната валута, не може да бъде отпечатано по желание. Ограниченото предлагане на злато, плюс използването му във всичко - от бижута до електроника, означава, че то винаги е търсено. Това улеснява продажбата за пари в краен случай. И когато икономиката е разклатена, цените на златото се покачват, тъй като търсенето за неговата стабилност се увеличава.

Заявете безплатния си комплект за инвеститори днес, за да научите повече за инвестирането в злато.

Изводът

Решението на Федералния резерв да постави на пауза повишенията на лихвените проценти може да окаже влияние върху пазара на злато в краткосрочен план. Продължаващата пазарна несигурност и все още високата инфлация обаче означават, че инвестирането в злато остава надеждна стратегия за защита на портфейла в дългосрочен план.

Както при всяка инвестиция обаче, трябва внимателно да обмислите своята толерантност към риск и целите си, преди вземане на каквито и да било решения.

„В крайна сметка е важно да се уверите, че инвестирането в злато има смисъл за вашето индивидуално финансово състояние като начало“, казва Скот Стърджън, CFP, основател на Oread Wealth Partners. „Не е непременно подходящо за всички.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР