За втори път Световен Фестивал на Анимационния Филм - Варна

...
За втори път Световен Фестивал на Анимационния Филм - Варна
Коментари Харесай

Работилница в Детския кът учи децата как да си направят анимационен филм

 За повторно Световен Фестивал на Анимационния Филм - Варна 2019 и Детски ъгъл – Варна провеждат работилница за деца " Как да си направя анимационен филм ".

Събитието ще бъде на 12-ти, 13-ти и 14-ти септември от 18:00 ч. в Детски кът-Варна, Морска градина, към Езерцето с лодките.

Под менторството на студенти от класа на международно известния аниматор и режисьор  Анри Кулев и задгранични лектори, децата ще могат да рисуват и да видят по какъв начин в действително време рисунките им ще оживеят. Ще научат по какъв начин се основават обичаните им анимационни филми и ще се допрян до магията на рисуваното кино. Всички направени филмчета ще бъдат излъчени в последния фестивален ден на 15-тия Световен Фестивал на Анимационния Филм, Варна 2019, който ще се организира между  11-ти и 15-ти септември във Фестивален и конгресен център Варна. Всички материали за работилницата ще бъдат подсигурени от уредниците. Входът е свободен за всички деца, искащи да вземат присъединяване.

Още две предварителни начинания ще означи тазгодишното издание на фестивала:

До 8-ми септември Детски кът- Варна и Световния Фестивал на Анимационния Филм - Варна 2019 приканват своите дребни другари да създадат рисунка на тематика " Моят обичан анимационен воин ",  да я снимат и изпратят на адрес: [email protected] или донесат в ЗАНИМАЛНЯТА на Детски кът-Варна с написан контакт на гърба на творбата. Жури ще оцени творбите, а на 10-ти септември в страницата на Фестивала във Фейсбук и уеб страницата на парка ще бъдат оповестени печелившите. От 1-во до 3-то място ще получат пропуск за цялата стратегия на Фестивала, карти за игра в парка и още доста награди, предоставени от спонсори.

Организаторите са решили да предизвикат Вашето креативно ентусиазъм и по още един метод.

Елате с ваш костюм на карнавалното шествие по случай откриването на Фестивала, на 11-ти септември от 17:30 ч с начало Детски кът-Варна и довеждане докрай пред вратите на Фестивалния комплекс, където в 19:00 ч. ще бъде открит за 15 –ти път Световният Фестивал на Анимационния филм - 2019 Варна. За всички участници ще има дарове и награди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР