За втори път от началото на тази година състав на

...
За втори път от началото на тази година състав на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Али, продавал наркотици от дома, в който отглежда 4-те си деца

За повторно от началото на тази година състав на Апелативен съд – Варна откри, че близо пет месеца след първичния арест, Али А., разследван за наркоразпространение би трябвало да продължи да търпи най-тежката мярка за процесуална насила " задържане под стража “. Али е бил притеглен към наказателна отговорност на 4 ноември предходната година по тази причина, че държал, с цел да популяризира доста количество високо рискови наркотични субстанции – 320гр. марихуана и 1.95гр. амфетаминопроизводни.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че при започване на тази година първата правосъдна инстанция промени от " задържане под стража “ в " домакински арест “ мярката му за неотклонение. След въззивната инспекция на това определение, Варненският апелативен съд върна обвинения в ареста. Преди броени дни Али А. още веднъж е изискал от Окръжен съд – Варна да търпи по-лека мярка за насила, само че съдът е оставил молбата му без почитание. Това определение през днешния ден бе доказано и от Варненския апелативен съд.

За повторно въззивната апелативна инстанция не откри съображение да промени първичния извод, че събраните в хода на следствието материали обосновават догатката, че Али А. е съпричастен към закононарушението, което е с висока степен на социална заплаха и е тежко, съзнателно по смисъла закона. Актуален към сегашния миг е и изводът, че напълно действителна е заплахата обвиненият да извърши друго закононарушение. Припомняме, че Али е продавал дрогата дълготрайно време от вкъщи си в с.Каменар, в който отглеждал 4-те си деца. Повече от 15 са били сигналите, че разпространявал неразрешените от закона субстанции, включително и на малолетни, а се занимавал и с продажба на крадени движимости. Али нямал никакви други легални приходи, отвън тези които получавал в резултат на незаконната активност. Обвиняемият е престъпно проявен, в предишното е бил осъждан и макар, че е оправдан по право и този съдът намира, че е налице заплаха мъжът да извърши закононарушение или да се укрие.

Съдът е изискал и получил от следствения арест информация за здравна намеса осъществена по отношение на обвинения, както и за лекуването на друго заболяване. Никъде в здравната документи не е посочено, че той не може да се възвърне в изискванията на следствения арест.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се удостоверява задържането под стража на Али А., разследван за владеене на огромно количество марихуана и амфетамини, предопределени за разпространяване е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР