За втори път обществената поръчка за най-големия в момента пътен

...
За втори път обществената поръчка за най-големия в момента пътен
Коментари Харесай

Втори провал на търга за тунел Железница на магистрала Струма

За повторно публичната поръчка за най-големия сега пътен търг - изборът на реализатор на тунел " Железница " на автомагистрала " Струма " за 250 млн. лева - се провали.

Причината за преустановяване на поръчката са направени промени в критериите за избор на изпълнителите, условията, които би трябвало да покрият и в договорните условия. Направените промени са основни и няма законов механизъм, по който да продължи поръчката, установи Агенцията за публичните поръчки.

По тези аргументи ведомството предлага търгът да бъде преустановен, което е направено от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), излиза наяве от уеб страницата на организацията.

" Поръчката за тунел " Железница " предстои на надзор от страна на Агенцията за публичните поръчки и тя откри пороци в обявлението. Тъй като има риск от налагането на финансови корекции взех решение, че най-хубавото решение е търгът да бъде преустановен и разгласен още веднъж, след премахване на нередностите. Очаквам още идната седмица Агенция " Пътна инфраструктура " да поправя позволените грешки и поръчката да бъде пусната още веднъж. " Това съобщи министърът на районното развиване Николай Нанков пред Mediapool.

Това е втори неуспех на опита да се избере реализатор на тунел " Железница ", откакто първия търг се провали поради изчезнали документи по времето на служебното държавно управление. Засега няма обществена информация за хода на следствието на прокуратурата за изгубването на документите. По случая има един обвинен.

Тунел " Железница " се намира по средата на пътния сектор от Благоевград до Крупник, чието строителство стартира с близо година забавяне в края на август.

При първия провал на търга поръчката беше разграничена на три обособени позиции за да се преодолее насъбраното забавяне, по думите на строителния министър Николай Нанков.

Поредното преустановяване значи в допълнение забавяне. Не е ясно този пък по какъв начин ще бъде решен този проблем.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР