За втори пък пропадна разпоредителното заседание по делото срещу 31-годишния

...
За втори пък пропадна разпоредителното заседание по делото срещу 31-годишния
Коментари Харесай

Провал на делото срещу Пламен, пребил до смърт Георги пред дискотека в Пловдив

За втори пък пропадна разпоредителното съвещание по делото против 31-годишния Пламен Кралев, обвиняем за причиняване на гибел по несъобразителност на 18-годишния Георги Кукувейков след нанесена тежка телесна щета.

След като в предходното съвещание обвинителният акт беше върнат на прокуратурата за корекция, през днешния ден причина за отлагането стана неналичието на бранителите на потърпевшите – юристите Йордан Давчев и Георги Кутрянски. Юристите са подали молби, че нямат опция да се явят през днешния ден в съда поради други задължения, само че за идващото съвещание ще би трябвало да подават доказателства за отсъствието си, оповестява Трафикнюз.

Обвинението против 31-годишния Пламен е, че е предизвикал гибел по несъобразителност на 18-годишния Георги, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета – тежка черепно-мозъчна контузия, довела до заплаха за живота, както и съзнателно нанесена междинна телесна щета, изразяваща се в изтребване на зъби.

Действието се разиграло в първите часове на 1 ноември 2019 година Георги и приятелката му били в нощно заведение за Хелоуин, където зародил спор с компания от друга маса. Младежът бил изведен от защитата на дискотеката, тъй като бил несъответстващ, а неколцина мъже го последвали на открито, с цел да се разправят с него. След сигнал на приятелката му, която се върнала да потърси помощ, защитата на клуба се намесила и предотвратила саморазправата.

Според обвинителния акт, в дискотеката Георги се опитвал да провокира Пламен. По-късно двете компании си тръгнали. Отправили се към чакащи таксита на близкия бул., като по пътя, по-младият мъж отправил реплики към по-възрастния, който се засегнал и обидил. В разследване на това, Пламен се насочил към Георги и му нанесъл мощен удар в лицето. 18-годишният мъж паднал по тил на асфалта на пътното платно, блъснал си главата и изпаднал в безсъзнание. Подаден бил сигнал на тел. 112 и потърпевшият бил откаран в болничното заведение, където изпаднал в кома и на 13 ноември 2019 година умрял.

Още в първото съвещание пред съда Пламен и отбраната му – юрист Светлана Званчева показаха подготвеност да признаят обстоятелствата разказани в обвинителния акт след премахване на дребните неточности, касаещи телесните повреди и пропуски за точната дата за настъпването на гибелта на Георги. Ако след старта на делото Пламен Кралев се признае за отговорен, той ще получи с 1/3 по-лека присъда от избраната му от съда.

В идващото съвещание, планувано за 14 май, ще бъдат прегледани настояванията на околните на убития Георги за конституирането им като частни обвинители и цивилен ищци в процеса.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР