За втора поредна година “Вила Ямбол“ спечели най-много медали за

...
За втора поредна година “Вила Ямбол“ спечели най-много медали за
Коментари Харесай

Вината Kabile на „Вила Ямбол“ спечелиха най-много медали за България на Vinalies Internationales

За втора поредна година “Вила Ямбол “ завоюва най-вече медали за България на влиятелния международен винен конкурс Vinalies Internationales, който се организира в Париж при започване на месеца. Избата обра 8 оценки от общо 17 за български виновност като безспорен рекордьор е серията Kabile със седем медала. Двa са златни – за Kabile Сира 2017 и Kabile Мерло и Каберне Совиньон 2016.

Любопитна детайлност е, че марката е кръстена на древен античен град Кабиле, чийто разкопки се намират на няколко километра от винарната в символ на респект към богатото завещание и обичаи на района в правенето на вино. „ Вила Ямбол “ печели и други шест сребърни оценки – пет от тях още веднъж за виновност в серията Kabile: за розето, за Мерло Резерва, за Каберне Совиньон Резерва, за Шардоне и за Мавруд и Каберне Совиньон. Серията може да се откри в множеството магазини у нас на цени 8-9 лв.. Другото сребърно отличие е за тероарното вино на „ Вила Ямбол “ от микрорайон Болярово от Каберне Совиньон.

От останалите наградени български винарни вършат усещане трите медала на избата в Съединение – New Bloom Winery. Две от тях са златни медали за розетата в марките Face to Face и PIXELS, настояща годишна продукция 2018 година Много рядко се случва непознато розе да получи орден на конкурс във Франция, което слага България в нова светлина като първокласен производител на този вид виновност.



Тази година в състезанието Vinalies Internationales бяха изпратени 3340 проби от 45 страни. За пет дни международни винени специалисти се включиха в сляпата дегустация на пробите. Те са разграничени в групи от 5 до 7 души. След сляпа дегустация на всяка проба ръководителят на комисията обобщава направените мнения и, в случай че е належащо, се пристъпва към полемика до момента в който се оформи единно мнение за виното. „ Оставяме се да бъдем съблазнени от изтънчените аромати на сладки подправки, с нотки на конфитюр от малини, вишна и виолетки. Вкусовите ни рецептори ликуват под въздействието на меките и гладки танини, нотките на черен шоколад и касис. “, пишат за Kabile Сира винените дегустатори. За другото българско вино във златен орден Kabile Мерло и Каберне Совиньон 2016 журито показва: „ Това вино с цвят тъмна череша ни припомня разходките в гората в търсене на горски плодове. Следва завръщане в кухнята, където подготвяме фини конфитюри с аромати на ванилия и къкрещи червени плодове, чийто мирис се разлива в цялото помещение. Вкусът е също толкоз богат и прелестен. “.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР