Всеки, който е инвестирал в имоти, знае, че пазарът може

...
</TD
>Всеки, който е инвестирал в имоти, знае, че пазарът може
Коментари Харесай

Брокер от Пловдив: Не си мислете, че ако сте си купили имот в Оазис-а, цената ще му върви постоянно нагоре

Всеки, който е вложил в парцели, знае, че пазарът може да бъде придирчив, не постоянно е наш другар и много постоянно си разрешава произволи и придвижвания в нипрятна за нас посока. Брокерът от Пловдив Мирослав Язов със препоръки в своя канал в " Ютъб " за продавачи при възможен спад на пазара на недвижими парцели.

Определете Размера на Вноската при Покачване на Лихвата: Първият значим аспект е да прецените какво ще бъде въздействието върху размера на вашите месечни вноски при вероятно нарастване на лихвите. Разгледайте разновидности и говорете с банкери в случай че се увеличи лихвата, какъв брой ще се увеличи и вашата вноска, с цел да бъдете подготвени за промени в пазарните условия и дали ще можете да си позволите такова покачване.

Определете дали цената на парцела ще падне изобщо. Няма такова нещо, че цените постоянно са нагоре. Има избрани парцели, на които цените порастват нагоре и постоянно са забавни - към " Цар-Симеоновата градина ", по ул. " Волга ", наоколо до " Новотела " -а. Определете дали сте в подобен регион. Не си мислете, че в случай че сте си купили парцел в " Оазис " -а, там цените постоянно ще нарастват. Ако стане срив на пазара, тези парцели в периферията ще пострадат първи.  

Определете Цената на Ликвидация: Вторият аспект, който би трябвало да разгледате, е цената на ликвидацията. Ако обстановката изисква бърза продажба на парцела, значимо е да знаете каква ще бъде реалистичната цена, която може да очаквате, в случай че се постанова да продавате скоростно. Подгответе се финансово и прочувствено за този възможен случай.

Определете Потенциалната Загуба: Не е прелестно да се мисли за загуба, само че в вложението в недвижими парцели би трябвало да бъдем реалисти. Проучете и определете какъв брой сте подготвени да понесете загуба при положение на спад на пазара. Планирайте деликатно и имайте аварийни проекти.

Определете Времето, През Което Можете да Изчакате: Един от основните фактори за сполучливото ръководство на имотната си инвестиция е да определите какъв брой време можете да изчакате, преди да решите да продадете. Анализирайте своята финансова обстановка и планирайте дълготрайно.

Определете Разходите за Поддръжка на Празен Имот: Важно е да разберете разноските, свързани със задържането на парцела празен. Включете разноските за поддръжка, налозите, таксите и възможните поправки във вашия бюджет, с цел да избегнете неприятни изненади.

Използвайте Креативни Тактики за Продажба: Вместо да падате в класическите тактики за понижаване на цената, разгледайте опциите за изобретателни подходи. Добавете стойност към парцела с спомагателни довършителни работи или обзавеждане, което да притегли вниманието на евентуалните купувачи и да ви помогне да избегнете огромни загуби. Информирайте се! Говорете с експерти, бъдете подготвени авансово за всевъзможни сюжети. Знаем, че превантивността не е най-силното оръжие на българина, по тази причина бъдете разнообразни и една крачка преди всички останали.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР