За втора поредна година професионалната спортна зала Арена Асарел в

...
За втора поредна година професионалната спортна зала Арена Асарел в
Коментари Харесай

Панагюрище ще приеме 150 деца във футболния турнир Проф. Д-р Л. Цоцорков

За втора поредна година професионалната спортна зала Арена Асарел в Панагюрище ще събере на собствен терен 150 дребни футболисти в Международния детски футболен шампионат „ Проф. Д-р Л. Цоцорков “. Тазгодишното издание на шампионата ще се организира на 29 и 30 ноември 2019 година, като ще опълчи 10 детски тима на изявени футболни академии и школи от България и от Балканските страни.

Вторият футболен шампионат „ Проф. Д-р Л.Цоцорков “ е за футболни тимове на деца от набор 2009 и 2010, като уредниците не престават главната си линия за поддръжка на спорта при най-малките. В рамките на събитието обичайно ще бъде проведен и другарски „ мач на зведите “, който ще опълчи футболни ветерани от предходното футболно потомство от България против Европейски събирателен отбор. „ Целта на детския футболен шампионат е да окуражи от ден на ден деца да спортуват и да играят футбол, както професионално, по този начин и за развлечение “, разяснява Жоро Славчев, някогашен футболист на Левски и уредник по спортната част на шампионата. „ Международният шампионат Проф. Д-р Л. Цоцорков и тази година, и в миналогодишното издание, сподели, че в една неголяма българска община, каквато е Панагюрище, могат да се осъществят огромни спортни планове, да се притеглят интернационалните спортни събития и професионални тимове за спортна подготовка “, добави Михаил Атананов, шеф на „ Тракийски хотелиери “, уредник на шампионата.

Програмата на първия ден от шампионата (29 ноември) ще се играят мачовете в групите в 2 полувремена по 20 минути, като входът за първия ден е безвъзмезден, а за втория ден (30 ноември), когато ще се играят полуифинали, финалите и „ мача на звездите “ билети се продават на алегорична стойност от 5 лева за възрастни. Входът за всички деца и младежи до 18 години е безвъзмезден. Билети за Международният детски футболен шампионат се продават в Ивентим. Жителите на Панагюрище могат да закупят своите билети на Хотелска Рецепция Каменград Хотел & СПА.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР