За втора поредна година нощна София ще изгрее в различни

...
За втора поредна година нощна София ще изгрее в различни
Коментари Харесай

Фестивалът на светлините LUNAR отново ще освети София

За втора поредна година нощна София ще изгрее в разнообразни светлини - с помощта на фестивала за светлинно изкуство LUNAR.

Над 30 актьори и креативен студия от 12 страни ще вземат участие в програмата, която стартира в четвъртък, 11 май и ще продължи до неделя, 14 май. Произведенията на създатели от разнообразни страни ще озарят 24 местоположения в столицата във всяка от четирите вечери от 21:00 ч. до среднощ.

Видео и статичните 3D мапинг творби ще се проектират върху постройките в повторяемост, а светлинните съоръжения ще са със запалени светлини за целия интервал на събитието, тъй че публиката да може да се наслаждения на всички тях.

В програмата са включени произведения от България, Украйна, Швеция, Англия, Германия, Гърция, Индонезия, Испания, Италия, Полша, Румъния, Тайланд. Сред артистите ще бъдат седемте финалисти в първия Международен конкурс за видео мапинг “УмеНИЕ ", както и немските създатели Биргит Зандер и Даниел Бандке.

Цялата стратегия и всички местоположения в столицата могат да бъдат открити на, както и на мобилното приложение LUNAR Festival of Lights, което се предлага гратис за iOS и Android.

Заради фестивала е самостоятелен специфичен пешеходен маршрут и придвижването с коли ще бъде неразрешено в някои елементи от столицата в интервала сред 21:00 и 01:00 ч. във всяка от четирите вечери. Пешеходният маршрут, който се обособява е по:
бул. ”Цар Освободител ” (от ул. “Г.С.Раковски ” до пл. ”Независимост ” с пропускане на придвижването по бул. ”Княз Ал.Дондуков ”) ипо ул. ”Оборище ” от бул. ”Васил Левски ” до пл. ”Александър Невски ” (влизането на МПС ще бъде неразрешено в интервала от 21:00 – 01:00 ч. във всяка вечер.
Организаторите приканват гости да оставят персоналните си коли и да употребяват градски превоз. Столичното метро ще работи с удължено работно време до 01:00 ч. за целия интервал на фестивала.

 Карта на фестивала Lunar в София (11-14 май 2023)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР