За втора поредна година на Велики Четвъртък, 5 април, младежите

...
За втора поредна година на Велики Четвъртък, 5 април, младежите
Коментари Харесай

Великден с МДБГ в парка - боядисване на яйца и конкурс за домашен козунак

За втора поредна година на Велики Четвъртък, 5 април, младежите на " Движение България на жителите " – Бургас провеждат пъстър празник измежду природата. Боядисване на великденски яйца навън и конкурс за най-вкусен домакински козунак чакат жителите на града и неговите посетители.

Празникът ще стартира от 11:00 часа в парка на к-с " Изгрев " (пространството сред ЦДГ " Здравец " и детската площадка). За положителното въодушевление ще се погрижат фолклорните групи " Ветренски славеи " и " Равнечанка ".

Освен че ще изнесат музикална стратегия, дамите от двете певчески обединения ще се съревновават между тях и коя от тях е съумяла да омеси най-хубавия козунак. Те ще опишат пред публиката забавни техники за боядисване на яйца от предишното и ще споделят мемоари за Възкресение Христово от детството си.

Организаторите са приготвили бои, флумастери, цветни моливи, декорация и всичко належащо за шаренето на великденските яйца. За малчуганите е планувано и съревнование " откри къде кокошката е снесла своето яйце в тревата ".

Победителите в двете съревнования – за най-красиво изписано яйце и най-вкусен домакински козунак, ще получат специфични великденски кошници и грамоти от младежите на ДБГ. За всички останали участници ще има поощрителни награди под формата на просветителни книжки, играчки и лакомства.

Част от боядисаните яйца и домашно направените козунаци ще бъдат дарени на обществено слаби бургазлии.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР