За втора поредна година Бургас става домакин на най-мащабния фестивал

...
За втора поредна година Бургас става домакин на най-мащабния фестивал
Коментари Харесай

Задава се Solar Summer 2022

За втора поредна година Бургас става хазаин на най-мащабния фестивал за електронна музика у нас. SOLAR Summer е едно от най-емблематичните събития на Ялта клуб с редица морски издания, които остават вечно в историята на българската музикална сцена.

 

На 12 и 13 август фестивалът се завръща на пристанището в Бургас  за двудневно празненство със мощен лайнъп, включващ основните международни фигури в техно и хаус музиката. На особено построената сцена в двата дни ще забележим Adam Beyer, Ilario Alicante, Joseph Capriati, Loco Dice и резидентите на YALTA CLUB – Liubo Ursiny и Stephen Popov.

Фестивалът стартира в петък, 12 август, с откриващ сет от Stephen Popov. В същата вечер ще посрещнем и първия специфичен посетител на фестивала Joseph Capriati – добре прочут на публиката с дългите си маратони зад пулта и добре продуцирани техно и хаус части.

 

От 2007 година насам Capriati остави отпечатъка си на многочислени събития по целия свят и издаде обичани рилийзи за лейбъли като Drumcode и CLR. Докато сингълите му включват най-вече минимал техно части, албумите му показват неговата еластичност – от даунтемпо и дръм енд бейс частите в " Save my Soul " от 2010 година до селекциите в " Metamorfosi " от 2020 година, които са въодушевени от гараж хаус и транс музиката. Още един дълго приветстван актьор ще е на сцената в петъчната вечер, а точно Loco Dice.

 

Артист с пламенно звучене, тъкмо каквато е и неговата персона. Той е човек с неповторима вероятност и дарба да предава посланията си по редица способи – от основаване на бийтове до дизайн на саундтракове, от фешън линии за облекла до неповторими диджей сетове. Музиката му, както и самият той, е изпълнена със характерен темперамент, който продължава да го държи на челните позиции на международната сцена. Собственикът на лейбъла Desolat и резидент на топ клубове в Ибиза, като DC-10 (Circoloco) и Ushuaïa (Used&Abused), се завръща за SOLAR SUMMER, с цел да ни води в енергичния си свят с непознаващата границимузика.

 

Фестивалът продължава на 13 август, събота, със сет от Liubo Ursiny, резидент на YALTA CLUB. Веднага след него публиката ще има удоволствието да посрещне една безспорна техно икона с непоклатимо музикално завещание – Adam Beyer. От шведската ъндърграунд сцена до върховете на международната, той не  стопира да играе управителна роля във формата на актуалното техно, както го вършат малко актьори от неговото време.

 

С фокусиран взор върху техно звученето, той съумя да трансформира Drumcode в универсална марка, приета по всяка точка на света. От бутикови събития и фестивални подиуми до разширение на радиопредаването му допълнително от 53 страни, лейбълът продължава да предлага най-съвременното от света на електронната музика. Не на последно място, завършек на втората фестивална вечер ще даде диджеят, който може да накара всеки да танцува – Ilario Alicante. За него всички триумфи през последните години се дължат на едно.

 

Той е почнал като обожател на клубната сцена и към момента се счита за подобен, тъй че не стопира да поддържа жизненоважната връзка с дансинга. Възходът на италианеца е стремителен, с рекорден дебют на Time Warp на 15 -годишна възраст, два лични лейбъла (Deep Moves и Virgo) и забележителни продукции за редица международни лейбъли. Важна част от кариерата му са рилийзите за Drumcode. Toй се появява за първи път в лейбъла през 2016 година с вълнуващия трак " Temporary ", след което следват сингълите " Awakened " и " Figures & Echoes ". През миналата година излезе и последната му продукция за Drumcode, " Rave Soul ", която задълбочи приноса му към лейбъла с пулсиращи бийтове и мелодични преходи.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР