За втора поредна година българска делегация няма да пътува до

...
За втора поредна година българска делегация няма да пътува до
Коментари Харесай

За втора година наша делегация няма да пътува до Божи гроб за Благодатен огън

За втора поредна година българска делегация няма да пътува до Божи гроб в Йерусалим, с цел да ни донесе от Благодатния огън. Коронавирус рецесията прекъсна традицията през 2020 година

Тази година Българската православна черква реши да не се пътува на Велика Събота до светите места, изтъквам „ по отношение на неподходящи условия “, макар обезпечения от държавното управление превоз, съобщи

В Градешкия манастир „ Св. Йоан Предтеча " са съхранили плодородния огън от предходната година. Служителите в храма споделят, че не би трябвало да се фокусираме в самото преместване на светинята, а във обстоятелството, че Бог ни се явява посредством нея.

„ Така е взето решението, в обстановката, в която се намираме през днешния ден, живеем нищожно, да не се върви до Божи гроб, само че Бог е постоянно действителен, той постоянно е сред нас и в сърцата ни, и се намира и в храмовете, той ще бъде предаден на миряните, за берекет и благоденствие “, споделя отец Георги Георгиев.

Благодатният огън, който съхраняваме от предходната година, ще бъде пренесен в Синодалната палата от храма „ Света Неделя”, а оттова малко преди среднощ в Александър Невски.

Всеки християнин ще може да отнесе парченце от него в дома си в първите минути на Великден.

Благодатният огън пламва от небето над Божи гроб на Велика събота. Чудото се повтаря всяка година. От 2004 година стартира и традицията за преместване на светинята у нас.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР