За все повече нелегални аптеки, които предлагат фалшиви лекарства и

...
За все повече нелегални аптеки, които предлагат фалшиви лекарства и
Коментари Харесай

Нелегални аптеки предлагат фалшиви лекарства и стероиди в интернет

За от ден на ден незаконни аптеки, които оферират подправени медикаменти и стероиди в интернет, сигнализират проверяващи от Интерпол. През седмицата бяха разрушени 17 проведени незаконни групи в десетки страни, измежду които и България, оповестява bTV.

Неофициално се твърди, че измежду арестуваните 234 души при огромната акция има най-малко един българин.



Според проверяващите производството на стероиди в незаконни лаборатории е в ръцете на "малки проведени групи ".

Готовите артикули влизат в онлайн аптеки, в по този начин наречения даркнет. Там може да се купи всичко, неразрешено от Наказателния кодекс.

„ Детска полова употреба, опиати, трафик на хора, даже можеш да си наемеш хакер, който да направи офанзива по отношение на конкурентна компания. Самото възнаграждение е непроследимо, тъй като търговците одобряват заплащане във тип на криптовалута”, Любомир Тулев, специалист по киберсигурност.



Според някогашни състезатели по културизъм качеството на купените онлайн неразрешени вещества крие опасности.



„ Няма седалище, няма компания, няма лице за контакт, с който да се видиш. Ако се случи нещо, след това от кого ще търсиш сметка? Не виждам какво качество можеш да очакваш от нещо, което си взел от нищото, от въздуха”, разяснява Явор Димитров, някогашен играч и притежател на фитнес зала.



От "Интерпол " са открили, че стероидите се пласират в дребни колета, най-често от Азия и Източна Европа. Използват се куриерски компании, с цел да няма директен контакт с производителите и продавачите.



„ Не са малко индикациите, които сочат, че се употребяват и български компании за превоз на сходни стоки”, посочи Любомир Тулев.

Трудното следене на транзакциите оказва помощ на водачите на незаконните групи да останат недосегаеми, към този момент.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР