За влизане в Израел трябва да се попълни онлайн формуляр,

...
За влизане в Израел трябва да се попълни онлайн формуляр,
Коментари Харесай

Израел възобновява приема на ваксинирани чуждестранни туристи от 9 януари

За влизане в Израел би трябвало да се попълни онлайн формуляр, да се направи PCR тест преди качване в самолета и след идване с следваща 24-часова изолираност.

От 9 януари Израел възобновява приема на имунизирани задгранични туристи или на преболедували коронавирус от страни с невисок растеж на разпространяване на ковид.

„ Премиерът, министърът на външните работи, на опазването на здравето, на вътрешните работи, на туризма и превоза взеха решение, че от неделя, 9 януари 2022 година, чужденци които са имунизирани против ковид или са преболедували коронавирус и идват от страните от оранжевия лист, могат да получат позволение за влизане в страната, в случай че попълнят авансово онлайн формуляр, създадат PCR или антигенен тест преди качването в самолета и PCR тест при идването в Израел с следваща 24-часова изолираност или приемане на негативен PCR тест”, се споделя в прессъобщение на Министерството на здравеопазването, съобщи БГНЕС.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Израел наложи нови забрани, ограничаващи пътуванията до 10 д...

Посочва се, че „ чужденци, които не са били имунизирани и не са се възстановили в сходство с определението на Министерството на здравеопазването, няма да имат право да влязат в Израел “. Освен това туристи от страни, включени в аления лист, няма да могат да влизат на територията на еврейската страна, без да получат позволение от Комисията по изключителни случаи, допълват от министерството.

Комисия от Министерството на здравеопазването в понеделник предложи на израелското държавно управление да изключи от аления лист страните ЮАР, Унгария, Нигерия, Испания, Португалия, Франция и Канада. В групата на рисковите и неразрешени да бъдат посещавани от жители на Израел страни остават ОАЕ, Съединени американски щати, Етиопия, Англия, Танзания, Мексико, Швейцария и Турция.

От март 2020 година до ноември 2021 година Израел беше изцяло затворен за чужденци. Влизането в страната беше допустимо единствено за завръщащи се израелци. От май, като част от пилотна стратегия, в страната са признати проведени задгранични туристически групи, изцяло имунизирани с утвърдени от Съединени американски щати препарати.

На 1 ноември Израел отвори границите си за задгранични туристи, имунизирани с утвърдени от СЗО ваксини при съблюдаване на редица условия за броя на получените дози. Но от 29 ноември поради разпространяването на варианта Омикрон страната още веднъж затвори границите си за непознати жители.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР