За възрастта на човек обикновено се съди по това как

...
За възрастта на човек обикновено се съди по това как
Коментари Харесай

По-стари ли изглеждате от възрастта си или по-млади?

За възрастта на човек нормално се съди по това по какъв начин наподобява. Самото унищожаване на бръчките или замяната на очилата с лещи обаче не е задоволително за същинско подмладяване. Има външни признаци на стареене, които е съвсем невероятно да се поправят.

Младият човек се разпознава по походката
Смята се, че биологичната възраст има по-голямо въздействие върху прогнозата за живота на индивида. Днес в медицината има системи, основани на машинно образование и изкуствен интелект, които разрешават да се оцени биологичната възраст на човек с акуратност над 85% въз основа на фотоси, резултати от кръвни проучвания и инструментални данни.

Първото усещане за биологичната възраст на човек се основава на оценка на външния тип. Обикновено се изхожда от разбора на такива външни признаци на стареене като побеляване на косата, появяването на бръчки по лицето, дисторция на овала на лицето, увиснали ъгли на устните („ тъжна усмивка “), промени в ъгъла на долната челюст („ ъгълът на младостта “, както се назовава в козметологията), които се срещат допълнително от 90% от случаите на стареене. Малко по-рядко се срещат външни признаци като косопад (около 50% от случаите), изхабяване и загуба на зъби, зрителни увреждания като катаракта, глаукома, пресбиопия.

Стареенето е интегрален развой, който визира не една, а няколко системи на човешкото тяло
За да се разбере тъкмо скоростта на стареене, е належащо, наред с външните прояви, да се проучват такива параметри като възрастта на кръвоносните съдове, положението на имунната, репродуктивната, метаболитната и ендокринната системи.

Колкото по-висока е биологичната възраст над паспортната, толкоз по-бързо настава стареенето, толкоз по-рано стартират обвързваните с възрастта болести и надлежно толкоз по-лоша е прогнозата за продължителността на живота. Понякога разликата сред действителната и привидната възраст е явна още в младостта, изключително при хора, изложени на рискови фактори.
Все още не е фиктивен еликсирът на младостта, с чийто банкет можете да върнете времето обратно. Но през днешния ден е по силите на индивида да забави скоростта на стареене и да забави появяването на обвързваните с възрастта болести. Важно е освен какъв брой бръчки имате по лицето си, само че и какъв брой години ще живеете, какъв брой време ще сте дейни и енергични.
Забавяне на скоростта на стареене
Най-важната роля за закъснение на скоростта на стареене не принадлежи на естетичните процедури, а на управлението на сърдечно-съдовата възраст. Колкото повече се движите и упражнявате мускулите си, толкоз по-млади ще изглеждате.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР