За валутните търговци, които се опитват да разгадаят бъдещата посока

...
За валутните търговци, които се опитват да разгадаят бъдещата посока
Коментари Харесай

Въпросителни за пътя на долара

За валутните търговци, които се пробват да разгадаят бъдещата посока за придвижване на щатската валута, ключът за отговора евентуално ще се окаже кривата на доходността на американските ДЦК. А последователите на зелените пари би трябвало да са разтревожени, разясняват специалисти на "Бенк ъф Ню Йорк Мелън ". Корелацията сред доларовият показател на организация "Блумбърг " и на маржа сред доходността на двугодишните и на десетгодишните щатски облигации се е засилила през последния месец и се движи наоколо до най-високите си стойности от юни 2017-а. Нейното "заглаждане " подсказва уязвимост за американския $.

Валутните стратези и паричните мениджъри са разграничени в упованията си за бъдещото държание на зелените пари, които нарастнаха с над 5% от средата на април насам поради мощния напредък на американското стопанство, свиването на паричното предложение и притока на капитали, търсещи леговище против ескалацията на комерсиалните разногласия в света. "Джей Пи Моргън асет мениджмънт " и "Ман груп " са измежду играчите, които чакат по-нататъшно усилване на щатската валута. Докато "Дабъл лайн кепитъл " планува да се получи спад до края на 2018-а.

Всъщност скокът на доларовите котировки провокира отново острата реакция на щатския президент Доналд Тръмп. Което никога не отхвърля спекулативните вложители (като хеджинговите фондове) да залагат на по-нататъшно усилване на $, сочат данните на щатската комисия за търговия на фючърсни договори. На процедура обаче и двете направления на придвижване са еднообразно вероятни. Доларът може да нарастне повече, в случай че вложителите продължат да търсят сигурни активи в хода на продължаващото утежняване на комерсиалните връзки сред Вашингтон и Пекин. Американската валута може и да поевтинее, в случай че щатското стопанство стартира да прегрява и вероятността за изстудяване на стопанската система завладее мозъците на пазарните играчи.

Несигурността е предиздвикала паричния управител "Франклин Темпълтън инвестмънтс " да поддържа неутрални доларови позиции и да предвижда, че "метежът " на разрастващите се пазари към този момент приближава дъното и повратната точка, въпреки че към момента има страни като Филипините, чиито премеждия ще продължат. Експертите на "Темпълтън " "играят " против филипинското песо и залагат на поевтиняване на австралийския към новозеландския $. Те предвиждат, че австралийският $ ще се движи в диапазона 70-75 щ. цента и върви надолу не поради вътрешни фактори, а тъй като е попаднал в клопката на слабостта на разрастващите се пазари.

"Голдмън Сакс асет мениджмънт " пък купува турски и аржентински държавен дълг. Защото Филип Мофит - началник на поделението за принадлежности с закрепен приход за Азиатско-тихоокеанския район на финансовата компания, счита, че най-слабо представящите се разрастващи се стопанства оферират най-доходни търговски покупко-продажби с облигации през тази година.

Друго предугаждане на Мофит е, че еврото ще е най-силно и най-издържливо спрямо щатския и австралийския $ с помощта на скромния растеж на еврозоната и на стабилната парична политика на общността. Възможен е приток на капитали, търсещи несъмнено леговище - частично поради големия остатък по настоящата сметка на района.

Мофит чака зелените пари да продължат да се ускоряват, по-специално против валутите на азиатските разрастващи се пазари. Понижението на налозите и великодушната парична политика са в интерес на $, а растежът на щатското стопанство може да продължи с към 2% най-малко още 12 месеца.

У нас

междубанковият валутен пазар през последните три дни на предходната седмица и през първите два на тази беше деен. Средният дневен валутен оборот доближи 2507 млн. евро (4903 млн. лева). Сделките в щатски долари имаха 1.1% дял от купената и продадена валута.



Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР